ENFORCER, ARMOUR & PORTRAIT – Oslo – Oslo, Betong

ENFORCER, ARMOUR & PORTRAIT – Oslo – Oslo, Betong


South of Heaven fleska ikveld til med tre undergrunnsband fra våre naboer i vest, og det var duket for en festkveld preget av old school metal all the way.

De Svenske Speed-Metallerne i Enforcer startet kvelden ca. Halv ti, og selvom jeg ikke hadde hørt noe av de fra før, vant de hele kvelden glatt. Utrolig kult band å både se og høre på. Hadde disse gutta starta på midten av 80-tallet hadde de vært legender idag. Exciter, go home!

Finske Armour hadde jeg hørt litt på, og er ingen favoritt her i gården, men selvom lyden ødela mye (vokalen), så svingte det nokså bra live etter noen kalde humlebrus. Nok en gjeng 80-talls Hard RckHeavy Metal dyrkere!

Portrait, også fra Sverige, var allerede en liten favoritt for min del. Disse Svenskene spiller Okkult Heavy Metal, veldig i stil med tidlig Mercyful Fate og King Diamond, noe som er dømt til å bli fett! Desverre var disse enda mer preget av dårlig lyd enn det Armour var, og vokalen ble nesten helt borte. Uansett, Welcome To My Funeral var et høydepunkt, vokal eller ei.

Heftig kveld med heftig musikk, folksomt var det også! South of Heaven er et vanvittig bra opplegg!