AUDREY HORNE – Trondheim – Trondheim, Samfundet

AUDREY HORNE – Trondheim – Trondheim, Samfundet

Bergensbandet Audrey Horne, med medlemmer fra band som Enslaved, Sahg og Deride, var valgt ut som ukas band under UKA 07. De spilte 3 kvelder på rad inne på Klubben og trakk bra med folk til tross for at Kristopher Schau, Bare Egil Band og Black Debbath herjet vilt inne i Storsalen. Jeg var innom for å sjekke ut hva bandet har å by på pr 24. oktober, men fikk også med meg noen toner kvelden i forveien.

For anledningen var bandets faste gitarist Ice Dale (Enslaved) i følge vokalist Toschie på avrusning og innleid i hans sted var Grimfist gitarist Ole Waldaunet. Det funket godt og bandet fikk til og med spille live på lokalradioen fra Klubben på Samfundet.

Det var til dels godt besøkt inne i Klubben under bandets konsert denne andre kvelden og med Rosenborgs første av to 2 – 0 seirene over den spanske bakgårdsklubben Valencia tidligere på kvelden, var humøret på topp blant trønderne. Til og med blaserte Bergensere lot seg imponere av den bragden. Men over til det dette skulle handle om, nemlig hvordan Audrey Horne klarte seg på Klubben.

ca7ef3b0d1e8c7489f6e94e6fb76cec4.jpg

Det første som slo meg var at dette minnet veldig mye om gladmetal. Ikke bare fordi gutta smilte om kapp på scenen, men også fordi dette er metal man fort blir glad av å høre på. Man kan vel si at det var en god dose 80 tall i musikken deres, og med heftige riff og soloer og med en skikkelig smittsom rock'n roll feeling ute blant publikum, ble dette raskt til en meget hyggelig aften på Klubben.

Det andre som slo meg var at de fleste av låtene var skikkelig gode låter og når da bandet samtidig fremstod som meget samspilte og oste av spilleglede, jo da ble dette knallbra. Toschie og resten av bandet leverte sakene til 20 i stil de, og det var nok de fleste i Klubben enig med undertegnede i.

Da gutta etter hvert takket for seg, begynte et helt annet kapittel kalt nachspiel, og hvem som vant det, jo det får bli en hemmelighet.