GOAT THE HEAD – Trondheim – Trondheim, Blæst

GOAT THE HEAD – Trondheim – Trondheim, Blæst

 

De nye yndlingene til Tabu Records heter Goat the Head og kommer fra Nidelvens bredder. Bandet ble startet opp sånn smått i 2002, men det er i år det virkelig har løsnet for dem. Med et helt særegent image har de tatt Norge og England med storm. Englandstur sammen med 1349 har de vært på og nå var turen kommet til Trondheim der trønderne skulle så sin dose med neandertalermetal slik bare Goat the Head gjør det. Som supportband stilte et annet trønderband, grindcorebandet Sexy Police og alt lå til rette for en kjempeaften på Blæst.

 

Sexy Police åpnet noe senere enn annonsert, men det var bortimot stinn brakke foran scenen da gutta endelig begynte. Full peis, korte låter og sinnsykt mye moro var ingrediensene i en konsert som inneholdt foruten bytte av trommis etter 2 låter og et par gjesteopptredener av den gamle trommisen, 14 låter med mye moro. Det skal sies at etter en forrykende åpning, døde det litt ut blant publikum rundt låt 7, 8 eller 9, før det igjen tok seg betydelig opp helt på slutten. Kjapp grindcore som ikke er så ulik det Napalm Death holdt på med i sine yngre dager, det er hva Sexy Police serverer når de står på en scene.

 

d071ce35096784bc7d1d41149d0f8c89.gif

Jeg nevnte innledningsvis at det var bytte av trommis. Bandets gamle trommis (Trommas) spilte kun de 2 første låtene, før han overlot plassen til sin arvtaker (Alessandro Elide). En litt annerledes spillestil på de 2, men begge funker glimrende. Alessandro hadde noen småstopper i begynnelsen av et par låter, men slikt skjer i en debut. Trommas dukket opp ett par ganger til på scenen. Den første var som andrevokalist på ei låt og den andre gangen som andretrommis (trommesettet framme på scenen) på bandets siste låt "Worship". Nevnte låt varte i rundt regnet 2 sekunder, så det ble en kort opptreden, men fy faen det er sånn det skal være på grindcorekonsert.

 

Sexy Police gjorde jobben sin som oppvarmere, men ettersom neandertalerne i Goat the Head brukte lang tid på å finne veien ut av heisen og opp på scenen, ble de fleste publikumerne både kalde og småfulle. Men de dukket da omsider opp på scenen og det var et enda mer gjennomført show de leverte denne gangen enn noen av deres tidligere opptredener jeg har fått med meg. Låtene derimot, de var de samme som før. De åpnet med "Beast Man" og det er tydelig at tiden fra Hole in the Sky og fram til denne kvelden på Blæst har gjort bandet godt. Det funket sinnsykt bra, lyden var bortimot knall (noe uventet fra Blæst sin side, men desto mer gledelig) og gutta var i kjempehumør. Det ble delt ut myke plastikklubber til publikum og det hele så direkte steinaldersk ut. Stor ståhei fra de mange fremmøtte under hele konserten hjalp også til med å gjøre dette til en knall konsertkveld.

 

ea6854ffed2f98b15f27b013a9cf3625.gif

Goat the Head har perfeksjonert (hvis det går an å bruke et sånt ord i en slik sammenheng, hehe) sin sceneopptreden og samtidig med at de spiller glimrende, fremstår de som nysgjerrige neandertalere i full utfoldelse med morsomme ansiktsuttrykk, kroppsspråk og grynt. Det er heller ingen tvil om at de har det morsomt selv også, selv om de gjør sitt ytterste for å se mest mulig neandertalsk ut mens de spiller. Absolutt en godkjent releasekonsert.