THE FLOWER KINGS – Oslo – Oslo, Rockefeller

THE FLOWER KINGS – Oslo – Oslo, Rockefeller

 

Til tider vil jeg påstå at musikk kan være vel så bra som sex. Da vil kanskje du tenke at jeg har opplevd dårlig sex. Det har jeg absolutt gjort. Men jeg har da også opplevd sex som jeg vil gi terningkast sex. Poenget er uansett at sex varer i så og så lang tid, og alt er forsåvidt vel og bra. Men musikk kan ofte vare mye lengre, og like fullt være minst like bra, eller til tider bedre. Og går du på en konsert med The Flower Kings, ja, da vil jeg synge ut at har du tenkt å ha sex like lenge og av like god kvalitet som musikken til dette eminente bandet, så vil jeg på det sterkeste anbefale deg en viagra og fri fra jobben dagen derpå.

 

 

theflowerkings07_01.jpg

Bandet har av en eller annen grunn jeg ikke har fått med meg en kjent trommis på denne turneen, der Rockefeller startet hele greia med diverse småfeil. Pat Mastelotto (King Crimson, Mr. Mister, XTC) gjorde sine saker ekstremt bra. Jeg stod der jeg stod, og derifra fulgte jeg med på hans diverse krumspring. Det er helt utrolig hvor nøyaktig alt henger sammen. Og det meste er satt sammen av Roine Stolt, noe som selvsagt fører til at vi finner mange likelydende melodier som allikevel er forskjellige. Ja, når jeg tenker nøyere på det, så er det helt utrolig hvor mye musikk dette bandet har skapt, hvor forskjellig hvert album er fra de øvrige, men allikevel hvordan alt hele tiden høres ut som samme bandet.

 

Denne aftenen startet de opp ca. en time og 17 minutter for sent, noe som, hadde jeg visst det, likesågodt kunne vært unnagjort ved å sette på det nyeste albumet. Det varer jo ca. såpass lenge. Nuvel, slik ble det ikke. Og etter en studie i utålmodighet så dukket bandet opp på scenen. Og der ble de i flere timer. Hadde jeg skulle hatt kvalitetsfylt sex i like mange minutter, så hadde jeg ikke gått på jobb resten av uken. Og jeg ville forsøkt å unngå å pisse mer enn absolutt nødvendig. Nå skal det sies at lyden til tider var litt under pari, og at særlig Hasse Fröbergs vokal var litt for lav i mixen. Det husker jeg fra forrige års konsert på John Dee ikke var like ens. Og jeg vil som vanlig si at konserter på John Dee gir meg mer enn på Rockefeller. Men med små justeringer underveis ble ting riktig så bra. Nå var det ikke mer enn halvfullt, sikkert siden en del potensielle lyttere var på Dimmu Borgir konsert nede i gaten.

 

theflowerkings07_02.jpg

Bandet brukte projektor for å vise en del bilder og rare sammensetninger av diverse temaer fra særlig det nye albumet. Dette var vellykket, og jeg synes ikke det tok oppmerksomheten bort fra musikken, men heller skapte en større helhet. Mye å se på til en forandring, når band er på scenen. The Flower Kings og Enslaved har rett og slett skjønt at vi gjerne vil se på mer enn medlemmene i bandet, som i hvert fall jeg egentlig ikke vil se. Men høre vil jeg. Og det jeg hører underveis i en The Flower Kings er med på å skape en reise til et annet univers fylt med nydelige passasjer og intrikate rytmemønstre. Bandet spilte alle de nye låtene, om jeg ikke oppfattet helt feil underveis. Og underveis spilte de også noen andre låter, som et par fra forrige album, og favoritten "Stardust We Are" fra det flotte album som ble gitt ut i 1996.

 

Det aller meste stemmer underveis. Litt morsomt var det da et av tangentinstrumentene til Tomas Bodin var en anelse ustemt. Det gikk ca. 26 sekunder av påbegynt låt før de stoppet helt opp og rett og slett ventet til alt var stemt. Så begynt de på nytt, med smil i ansiktene. Sikkert kanskje irriterende for musikerne selv, men for meg som bivåner, så synes jeg det er artig med slike rariteter man ikke forventer.

 

FlowerKings_2.jpg

Konklusjonen er uansett veldig enkel. Når dette bandet spiller like i nærheten av der du befinner deg, sørg da for å bevege deg sporenstreks inn i lokalet nesten koste hva det koste vil, uansett om du liker musikken deres i utgangspunktet eller ei. Du vil kose deg uansett!

 

La meg helt til slutt informere om at det egentlig ikke var helt lov å ta bilder uten godkjenning, men siden de begynte så seint så tok jeg meg den frihet å ta noen dårlige bilder fra salen.

www.flowerkings.se
www.insideout.de
www.vme.no
www.rockefeller.no