BLACK DEBBATH – Trondheim – Trondheim, Samfundet

BLACK DEBBATH – Trondheim – Trondheim, Samfundet

 

 

Black Debbath er et band som for hver plateutgivelse har et nytt hovedfokus. De har vært innom Ibsen og politikken og på sitt siste album er det Kvinnen som er i fokus. Derfor var scenen i Storsalen bedekket av røde roser på det meste av stativer under denne første av 2 konserter med Black Debbath under UKA 07. Gutta kom ut på scenen iført 70-talls inspirerte klær med slengbukser med roser brodert nederst på hvert sitt bukseben. Det så riktig så koselig ut og "Alle bokser på" startet konserten. Storsalen var bortimot fullsatt og folk storkoste seg gjennom hele konserten. Det var som normalt mye humor mellom låtene der "quizen" nok en gang gjorde Storsalens publikum om til et lattermild gjeng.

Gutta åpnet med "Femogtredve & Heit", men det virket ikke helt som om publikum hadde hørt så mye på det nyeste materialet til Black Debbath og det var en noe smålaber start på konserten. Heldigvis forandret dette seg kjapt da Motörhedda Gabler kom som låt nummer 2. Derfra og ut ble dette den sedvanlige konserten vi hadde forventet oss. Alt stemte, humoren satt løst og på toppen av det hele ble det kastet røde roser ut til publikum. Det ble hevdet av vokalist Lars Lønning at målet for bandet denne kvelden var å få 95 % kvinner i salen, og det hadde de klart. Dette stemte selvsagt ikke kjønnslig, men hvem bryr seg. Utsagnet skapte mye latter og det var nok det som var meningen med det hele.

 

5e039ef1ac52aae4c05c349312ef0aaa.jpg

Bandet kjørte 2 gode ekstranummer i den selvskrevne trønderlåta "Voggesang til Trønderen" og "Den Femte Statsmakt". Der og da regjerte Black Debbath Norge, eller i alle fall i Trondheim og på Samfundet. Og når konserten var ferdig, gikk folk heim. Det virket ikke som om noen gadd ofre El Cuero en eneste tanke, for de skulle spille etterpå. Det ble en heller kjedelig affære, der drøye 100 – 150 etternølere ble igjen. Det er ikke så mye mer å skrive hjem om, når det gjelder den konserten. Undertegnede tok til fornuften og trakk hjemover. Klokka var tross alt passert 02:00 for lenge siden og det var blitt onsdag.