ATROX og den gamle damen

ATROX og den gamle damen

ATROX

Metal-gruppe dannet i Trondheim i 1988. Bandet gjorde et par demoer tidlig på 90-tallet, men ga ikke ut sin første offisielle utgivelse før i 1996 på norske Head Not Found, 7-tommerssinglen «Silence The Echoes», etterfulgt av debutalbumet året etter. Atrox har utmerket seg som et av de mest særpregede bandene på den norske metallscenen med sin avantgardistiske tilnærming til metal-genren. Tidligere vokalist Monika Edvardsens uvanlige og eksperimentelle syngemåte har kanskje i særlig grad gjort Atrox til et band forebeholdt trente ører, og bandet har derfor ikke oppnådd stor kommersiell suksess. Til gjengjeld har de blitt godt mottatt hos både kritikere og i undergrunnsmiljøer.

Etter bandets fjerde utgivelse forlot vokalist Edvardsen bandet, og ble erstattet av en mannlig vokalist – Rune Folgerø. Dette medførte en viss forandring musikalsk, og selv om de psykedeliske og progressive arrangementene fremdeles preger musikken, er de blitt mindre avantgardistisk i sin form. Selv beskriver de musikken sin som «schizo-metal».

Besetningen per i dag består av:
Tor Arne : Drums
Paul : Bass
Rune S : Guitars & programming
Per : Keys
Eivind : Guitars
Rune F: Vocals

Mesmerized (Head Not Found, 1997)
Contentum (Season of Mist, 2000)
Terrestrials (Season of Mist, 2000)
Orgasm (Code666, 2003)

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.