CHTHONIAN – Of Beating And The Silence In Between

CHTHONIAN – Of Beating And The Silence In Between

Finske Chthonian (som har en omtrent identisk logo med norske Chton, eneste forskjell er ian) er et nytt bekjentskap for min del. Noen skiver hender det man må bruke lang tid på, gjerne over lang tid. Slik var det ikke med Chthonian, dette er enkel death/black metal som du ikke trenger lang tid på å komme inn i.

Men selv om dette er enkelt er ikke det ensbetydende med at det er dårlig, tvert om. Det er langt i fra nyskapende eller spennende, men de har kommet opp med et godt gjennomarbeidet stykke musikk som tiltaler mine sanser. Det at de har groove i låtene og fengende riff har nok sitt å si, men også den gode growlingen hjelper på, samt at musikken har attitude.

Som tittelen på skiva indikerer så inneholder ikke denne skiva kjørlighetshistorier (det kommer vel kanskje an på hvilken vinkel man ser det fra), men det omhandler vold og den slags, meget passende til musikken egentlig!

Chthonian er nok noe mange vil kanskje vil avskrive som oppgulp, men personlig synes jeg denne skiva holder mål. Drivet i låtene redder bandet og den havner på likelista mi. Hva kan jeg si, jeg liker det enkelt til tider…