RAMESSES – Misanthropic Alchemy

RAMESSES – Misanthropic Alchemy

Dette bandet har jeg vært borti før, da ved en split med ett eller annet band jeg ikke kommer på i øyeblikket. I og med at jeg husker navnet og erindrer at det var fett klødde det litt i fingrene etter å sette på denne. Når det ble gjort kom jeg på hvorfor jeg husker dette bandet. Denne skiva, bandets andre, kommer på engelske Feto Records som drives av Mick Kenney (Anaal Nathrakh) og Shane Embury (Napalm Death) og jeg skulle gjerne gjort som de jeg, gitt ut denne skiva. Det kan de være stolte av!

Ramesses er nemlig en metallmaskin som leverer varene så der ryker. Dette er førtiåtte minutter med pur deilig, suggerende og massiv musikk. Det finnes hundrivis av band jeg liker der ute og Ramesses er definitivt en av de som kommer høyere opp på den lista. Misanthropic Alchemy er blitt spilt mye og jeg er så langt fra lei du kan få det, dette er nemlig så gjennomført, solid og variert at det er, ja, pur glede.

De spiller en veldig tung form for metall der riffene er seige, skarpe i kantene og så absolutt ikke behagelige. Du finner referanser til band som Electric Wizard og Burning Witch samt Celtic Frost her, men Ramesses er og blir Ramesses. Musikken er hypnotiserende, elskverdig og rett og slett herlig. Når de åpner en låt som Lords Misrule på den måten de gjør er det umulig å ikke bli betatt, det er så tungt og knakende bra! Også, på låten etter den, Coat Of Arms, gjør de totalt motsatt, starter rolig med flott gitarspill før det tar av med kul bassgange akkompagnert (?) av tungt riff. Herlig. Variasjon! Knall…

De vokale prestasjonene på denne plata står til musikken, også de er gode. Du får litt grov rasping samt noe «synging» og det høres så definitivt bra ut sammen med musikken. I det hele tatt, Misanthropic Alchemy er en bra skive jeg vil anbefale alle som liker metallen sin tung og groovy!

Nei, Ramesses er ett av de banda som jeg synes fortjener å bli spilt i alle metallelskede hjem. Et av Englands beste bidrag innen metall? Så absolutt!!!!

Heavy Doomish Metalmachine über alles!!!!!!!!!!!!!! Ramesses for the masses!!!!!!