AGONIZER – Birth / The End

AGONIZER – Birth / The End

Finske Agonizer er aktuelle med ny skive, nemlig Birth / The end. Bandet ble starta av 6 personer i -98, og de holder det fremdeles gående. Dette er bandets sjette utgivelse men første som har over fire låter. Første fullengderen med andre ord. Selv om jeg har røtter som strekker seg tilbake til Finland, kan jeg ikke si at jeg har hørt stort mye av eller om Agonizer fra før, så det er med stor spenning jeg setter den inn i mitt ringe anlegg. Agonizer spiller en form for melodiøs Heavy Metal som kan minne om Nigthwish med gitarene til Iron Maiden. Det er liksom samme stemningen som ligger der. Vokalist Olli Solitanner klarer å fremføre en atmosfære som for noen kan virke litt homoseksuell på en maskuling måte. Han er for all del flink, men det kan kanskje bli litt irriterende å høre på i lengden. Musikken kan beskrives som veldig munter og er lett å høre på. Typisk den type musikk man kan høre i en film da noe nettopp har gått i riktig retning. Musikken bærer ett snev av progressive elementer i seg, som høres spesielt i den sinnsyke gitarspillinga. Det er soloer som selv Satan hadde blitt grønn av misunnelse av. Agonizer klarer med denne her å vise att Heavy metal kan være mer enn biljard, motorsykler og pils. Tøff skiver.