MØRKRIKET – Hellwards

MØRKRIKET – Hellwards

Mørkrikets nyeste bidrag til den gammeldagse, nordiske black metallen er her, og det bærer navnet Hellwards. Dette er bandets 4. utgivelse siden deres første demo kom ut i 2003, og den ble etterfulgt av Unhallowed Woods og Hassgard. Mørkriket består av to herremenn som går under navnene Necro (trommer) og Lykaon (vokal, gitar). De beskriver selv musikken sin som rå gammel Gorgoroth, noe jeg kan gjenkjenne. Det er ikke samma utskjæringen de lager, men de har brukt samme treverket, kan man kanskje si. Skiva består av følgende spor: Hell in all its Glory, Void, The Faceless God, Monuments, Purifications, Greater than all Gods, Wading trough Christian Blood, Gathering of Souls og Of fire and Shadow. Samtlige av låtene er lydmessige veldig like hverandre, som igjen fører til at det blir litt kjedelig. Lyd fungerer slik at den vakreste tone blir til støy hvis den blir holdt for lenge, og det er litt av samme effekten man her får servert. Black metal er en vanskelig sjanger å gjøre noe stort i, da det er visse rammer man holder seg innenfor, rent musikk-teknisk. Mørkriket speller ganske fet musikk de, men saken er at det ikke er noe spesielt (lenger), da det er gjort tusenvis av ganger før. Hadde denne skiva blitt gitt ut for 15 år siden så hadde den nok vært kjent i dag (selv om det mangler ganske mye for å bli regnet som noe uvanlig), men som sagt, dette er ikke nyskapende eller kreativt. For lyttere av sjangeren så blir det rett og slett kjedelig. Dette gjelder selvsagt ikke alle, men det gjelder i alle fall for meg.

Det skal dog sies att det de har en del bra lyrikk, men dessverre kan ikke kirken brenne av bensin alene. Man må nesten ha fyrstikker også.

Hellwards er ei skiva jeg ikke kommer til å kjøpe, men den er helt grei.