MINDFLOW – Mind Over Body

MINDFLOW – Mind Over Body

Dette er i alle fall utvilsomt en av de flottest innpakkede utgivelsene i år. Den svært vellagede digipacken inneholder ikke bare et teksthefte, men også et eget tegneseriehefte som illustrerer skivas hovedlåt "Follow Your Instinct". Selv om jeg normalt forsøker så langt som mulig å unngå å sammenligne forskjellige band føler jeg at det er naturlig i dette tilfellet å trekke klare paralleller til Pain of Salvation. Jeg regner med at gutta i Mindflow ikke vil bli fornærmet over denne sammenligningen og likehetstrekkene er så mange at jeg ikke kan skjønne at Mindflow kunne ha fått sin musikalske stil uten de nevnte svenskenes influenser. "Mind Over Body" som er brasilianernes andre album er altså et album med kompleks progressiv metall. Dette er hjernestimuli satt i en musikalsk ramme. Både musikken og tekstene er tanke- provokative og ingenting er overlatt til tilfeldigheter. Både albumets innpakning og vedlegg, samt nettsidene til band og plateselskap er med på å støtte opp under en konseptuel helhet. Selv om "Mind Over Body" ikke treffer meg helt ned i hjerterota, så er det i alle fall et album som gjør meg sulten på mer fra bandet og første albumet skal anskaffes samtidig som jeg også skal følge med på gutta fremover. Med sin oppfordring: "Følg dine instinkter", tar Mindflow oss med gjennom en intellektuell prosess hvor vi som mennesker kommer frem til den uunngåelige konklusjonen at vi til tross for våre komplekse tankeevner er styrt av våre drifter og at fri vilje tilsynelatende er en illusjon.