COLISEUM – No Salvation

COLISEUM – No Salvation

  • Rating: 4.5 / 6

Amerikanske Coliseum er et nytt bekjentskap for mitt vedkommende, men du verden for et positivt bekjentskap det er. Coliseum er for det første et veldig bra band, og for det andre spiller de en form for musikk som passer meg, og min smak helt utmerket. Louisville bandet har gitt ut to skiver tidligere, og dersom de er i samme klasse som bandets ferskeste langspiller, skal jeg definitivt utforske bandets forhistorie. Det vi får servert på "no salvation" er en kraftig dose real hardcore, akkurat slik jeg mener den skal spilles. Jeg får assosiasjoner til noen av mine favoritter innen sjangeren, slik som His Hero Is Gone, Tragedy og Cursed, men Coliseum har likevel nok av særpreg.

Musikken formelig angriper lytteren med et enormt driv, og når gode melodier og riff leveres med en sådan overbevisning som her, er det umulig som lytter å sitte stille. Vokalist Ryan Patterson innehar en stemme som er i stand til å bære melodier, samtidig som han leverer tekstlinjene med en overbevisning man sjelden hører maken til. Men tro nå ikke at Coliseum kun handler om aggresjon og driv, det er nemlig en herlig rock 'n roll feeling over musikken deres, som i hvert fall gir meg lyst til åpne en pils og synge med.

Egentlig er det ikke så mye å utsette på "no salvation", låtmaterialet er både jevnt og bra, men det mangler nok noe før man kan utrope denne til noen fremtidig klassiker. Men med tanke på hvor sjelden man hører klassiker materiale for tiden, er dette mer enn godt nok for stunden. Liker du hardcore, liker du Coliseum. Så enkelt er det.