AMORAL – Reptile Ride

AMORAL – Reptile Ride

Amoral ble startet opp i Finland i 1997 og har til nå gitt ut tre album. Finnene fremfører teknisk og småprogressiv melodiøs death metal med en del hardcore elementer. Ikke en sjanger jeg er spesielt glad i eller har spesielt stor erfaring med, jeg foretrekker nemmelig min døds metall langt skitnere og råere og finner Amoral noe glatt og i snilleste laget. En del riff og soloer grenser faktisk til heavy metal og er nesten for melodiøse. Både lyd og bandets tekniske finesser er derimot av bra standard, men jeg finner ikke de helt store låtene på Reptile Ride. Egentlig føles albumet kjedelig og likegyldig. Finnene er imidlertid inne på noe og et par av låtene er forholdsvis bra og inneholder i det minste en del fete partier. Amoral er helt klart best når de spiller death metal og kjører på med litt tempo og knusende riff. De melodiøse partiene passer ikke alltid like god inn og ødelegger ofte flyten i låtene. Et annet ankepunkt er vokalen som blir altfor masete og anstrengende.

Amoral er ikke noe for meg, men jeg er ikke i tvil om at fans av sjangeren vil finne en god del av interesse på Reptile Ride.