SVARTAHRID – Sadness and Wrath

SVARTAHRID – Sadness and Wrath

Svartahrid ble startet i -94 av Istar og Forn. Siden den gang har de gitt ut to album, med Sadnes and Wrath som nummer tre. SAW ble egentlig spilt inn i 2003, men de fant ingen å gi det ut på. Men nå har de endelig fått det til med Soulseller records, der de har en kontrakt på 3 skiver. Med seg på sjette sporet (intensjon: krig) har ingen andre enn Nocturno Culto på vocal.
Selve musikken deres kan beskrives som gammaldags svartmetal (det er dog noe synth, men det dominerer på ingen måte lydbildet), og i motsetning til ni av ti andre som prøver på det samme så klarer Svartahrid her å ikke bare fremføre det bra, men også gjøre noe særegent og interessant.
Første låta på SAW er en instrumental intro som bærer navnet til bandet, og den passer utmerket til resten av musikken deres. Den er rett og slett jævlig bra!

Etterfuldt av:
Dod
Awake or Vanish
Sadness and Wrath
Cross of Pain
Intension: Krig
Iron Minded
Framsyn.

Bandet består av tre personer:
Istar – Gitar og vokal
Forn -slagverk og synth
Nidgrim -bass

Stort sett hele skiva holder en jævlig bra standard rett igjennom, og produksjonen er det heller ingen ting å si på. Etter å ha hørt igennom sitter jeg inne med tanker om at det er veldig Darkthrone-inspirert, men på ingen måte noe rip-off. Musikken er kald, rå og følelsesladd. Det er en atmosfære som man rett og slett må høre.  Eneste som er å sette fingeren på er at enkelte partier kan bli litt kjedelige og ensomformige, men det gjelder absolutt ikke for hele skiva.
Kort oppsumert ville jeg si at detta er ei skive av høyt kaliber ( i allefall hvis man skal sammenligne med andre nye BM utgivelser).