SLEEPYTIME GORILLA MUSEUM – In Glorious Times

SLEEPYTIME GORILLA MUSEUM – In Glorious Times

Dette var jaggu noe for seg selv! Bak seg har bandet med det noe snodige navnet to skiver fra før og dette er altså den tredje i rekken. Orkesteret, som for øvrig komme fra the US of A huser fem mennesker og er nå altså aktuelle med skiva In Glorious Times.

Som jeg nevner i innledningen så er SGM ikke som alle andre og låter heller ikke som noen andre. Dette er eksperimentelt til de grader, men uten at bandet mister kontroll av den grunn. Alt virker nemlig godt gjennomtenkt og det er godt utført. Hvis jeg har forstått riktig lager bandet noen av instrumentene sin selv, de har med de fleste typer vokal, musikken når et spekter som er ganske så bredt, både med det såre og vakre fylt med kvinnevokal og det mer brutale og tunge med skrikevokal. Det er tidvis pompøst, du får støy, det er filmmusikk-inspirert. I det hele tatt, dette er spesielt, jeg tror ikke du har hørt noen lignende noensinne og det krever en del av deg som lytter å sette deg inn i denne skiva.

Skiva er lang, nesten sytti minutter, og inneholder mye musikk, det skjer noe hele tiden og det er en fryd å følge bandet på denne skiva. De håndterer også instrumentene sine meget bra, skaper mye kult og har skapt et materiale som gjør at det ikke har noe å si at skiva er så lang som den er. Det virker nesten som om annenhver låt er rock og metall og det passer egentlig supert for det gir (kanskje) nødvendig variasjon, men igjen, er det noe musikken er så er det variert. Jeg kunne skrevet side opp og side ned om forskjellige ting jeg liker med denne skiva, men mitt viktigste budskap vil i bunn og grunn uansett være at dette er grisefett og noe jeg så absolutt vil anbefale til alle som liker en utfordring både til ører og sinn.

Nei, selv om jeg som sagt kunne skrevet og egentlig vi skrive mere velger jeg nå å stoppe for å konsentrere meg om å lytte mer, dette er nemlig ikke velegnet bakgrunnsmusikk før du kjenner den, før det vil den nok bare virke som støy. Uansett, hvis ord som avantegarde, eksperimentell, spesielt, rock/metall, støy, filmmusikk, vakkert, pompøst osv. skulle vekke din interesse så er det bare en ting å gjøre, sjekk ut Sleepytime Gorilla Museum, du kommer garantert ikke til å angre, dette er nemlig total brilianse, eller kontrollert galskap om du vil…