BLOOD RED THRONE – Come Death

BLOOD RED THRONE – Come Death

  • Rating: 4.5 / 6

"Come Death" er Blood Red Thrones fjerde fullengder siden oppstarten i '98, og er forhåpentligvis det albumet som endelig skal "breake" bandet. De var vel ikke så altfor heldig med promoteringen på forrige skive, la oss håpe det ordner seg nå.

Jeg skal innrømme at jeg tidligere ikke har vært noen særlig stor fan av bandet, da jeg synes musikken deres har vært ganske gjennomsnittlig deathmetal med platt lyd. På deres forrige skive "Altered Genesis" var det likevel mer enn tydelig at bandet var inne på noe, og bandet fortsetter pent på denne stien med "Come Death". Likevel må jeg innrømme at "AG" var en smule bedre enn "CD".

Mest markante forandring på denne skiva kontra de forrige er lyden. Den er mye mer organisk nå, mer old-school kan man kanskje si? Spesielt trommene nyter godt av dette, de høres ikke så klikkete ut som før, men også gitarene kommer langt på vei mer til sin rett enn tidligere. Riffene er tøffe og tunge, Tchort og Død kan være stolte over det de har kommet opp med her. American deathmetal, the norwegian way! Trommene ja, bandet har (nok en) ny trommis, som spiller variert og teknisk. Mycket bra. Ny vokalist er også på plass, og han gjør på ingen måte skam på BRT's musikalske univers. Den forrige vokalisten var, etter min mening, en smule monoton, selv om han gjorde opp for seg på "AG". Vald derimot, varierer bra mellom deathgrowls og en mer skrikende form for blackmetal-vokal. Desto mer imponerende er det å lese at dette er første gang han gjør denne typen deathvokal. Å si at bassist Erlend Caspersen er flink, må vel sies å være en gigantisk underdrivelse. Det er en fryd å høre fingrene hans gli så teknisk som de gjør over basslinjene på denne skiva. Europas svar på Alex Webster, var det vel noen som sa, og det skal jeg si meg enig i gitt. Problemet med skiva er vel at jeg mister litt av interessen før skiva er over. Det er ikke dårlige saker, for all del, men det låter snarere litt vel likt over hele fjøla.

For å oppsummere så er dette ei mer enn hederlig deathmetalskive, fra et av landets klart fremste band innen sjangeren. Now mosh!