STILLHET – Dømt At Have Sit Liv Forbrudt

STILLHET – Dømt At Have Sit Liv Forbrudt

Stillhet begynte sin eksistens sent i 2003 og ble startet og drevet av Jan Inge Ytrøy. Alene gav han ut en demo under navnet «Gjemt i Skyggene» som først kom i et opplag på 150 eksemplar og ble etter hvert gitt ut som MCD og LP av Northern Silence Productions. Etter hvert begynte Jan Inge (vokal og gitar) å ta til seg flere medlemmer og per i dag har han med seg Frank (gitar), Kristoffer (bass) og Erik (trommer). Sammen har de spilt inn fire låter pluss en intro og er nå aktuelle med miniskiva Dømt At Have Sit Liv Forbrudt via Ordo Decimus Peccatum, et ukjent selskap for min del.

Musikken de serverer er halvkjapp, grim og kald svartmetall med et snev av melodi og fengende partier. Hvis du tenker på god gammel svartmetall som spilles med en variasjon av mid-tempo og litt kjappere, skarp lyd på gitarene og en god svartmetallvokal så har du egentlig Stillhet. Jeg ble faktisk ganske overrasket over at det låter så bra som det gjør, det er nemlig skralt med god svartmetall fra nyere band fra Norge om dagen. Noen nye og gode band er det, men de er det desverre få av, utlandet har nok mere å tilby nå om dagen.

Nå er jo dette bare fire låter, en EP om du vil og jeg sitter igjen sulten på mer. Spørsmålet da blir jo om de klarer å holde interessen oppe like bra når det blir snakk om flere låter og mere musikk festet til tape. Men det vil tiden vise, akkurat nå koser jeg meg med denne og venter i spenning på hva bandet klarer å komme med ved neste korsvei!!!

www.stillhetnorge.com

www.myspace.com/stillhetnorge