FROSTHARDR – Varg

FROSTHARDR – Varg

I følge presseskrivet til norske Frosthardr så er EP "Varg" kun gitt ut i 850 eksemplarer. Grunnen for denne utgivelsen er for at fans av bandet skal få høre deres nye sound pluss at det er to låter som ikke har blitt ut gitt før med på EP-en. Bandet har i tillegg en fullengder kalt "Maktesløs" på samvittigheten.

Så over til musikken, det er lite tvil om at bandet har hørt mye på tidlig 90 talls black metal. Da spesielt med tanke på de 2 første låtene Varg og Tortured.  

Frosthardr høres ut som alle andre anonyme melodiøse svenske black metal band som ga ut skiver på denne tiden. Når man hører på låtene vet man hvordan det neste riffet kommer til å låte selv om man aldri har hørt det før. Siste sporet på EP-en derimot høres ut som en låt fra "Volcano" eller "Now, Diabolical" med Satyricon. Hvilken av låtene som skal representere bandets nye sound vites ikke, men det er liten tvil om at hvis bandet skal være noe å høre på bør de skaffe seg noe egen identitet. Det at bandet har eksistert siden 1997 og ikke har mer å komme med en dette er mildt sagt flaut.