EVILE – Enter the Grave

EVILE – Enter the Grave

  • Rating: 5.5 / 6

Bortsett fra noe få unntak har det stått veldig dårlig stilt med den britiske extreme metal scenen de siste årene. Bortsett fra Anaal Nathrakh og noen få andre band har det vært lite eller ingenting å snakke om. 2007 ser det ut til å et godt år for den britiske extreme metal scenen derimot med band som Sarpanitum, SSS, den nye våren til Napalm Death og det aller nyeste tilskuddet i scenen, Evile.

Evile kommer fra Huddersfield i England og årsaken til at bandet ble dannet var at gutta i bandet ville spille musikk slik de vil at musikk skal spilles; the 80’s thrash way.

Da forstår alle at dette handler om ekte thrash metal og det er tydelig inspirert av band som Exodus, Anthrax, Metallica og Slayer. Man hører også visse likhetstrekk med mer ukjente band som det gamle tyske bandet Vectom og det litt yngre russiske bandet Kruiz. Mye godt på en gang altså. Og når vokalen er som en frisk ung Tom Araya mikset med Valeri Gaina (Kruiz) og Paul Baloff (RIP), da må dette bli ”the gode thing”. Det riffes i et iherdig tempo og det riffes litt roligere, men det er kjappriffingen som Exodus, Metallica og Anthrax var kjent for som gjør at Evile blir så jævlig friskt og 80 talls som det blir. Krydret med intense og varierte gitarsoloer på alle låtene blir dette julaften for thrashfans.

Låtene er varierte og meget gode. Et lite minus kanskje at alle er bygd opp på samme måten i begynnelsen. Det begynner med en rolig oppbygning som etter hvert går over i kjappriffing og tempo av høy klasse. Noen få unntak er det, men det er ingen av låtene på Enter the Grave som er dårlige. Alt er knallbra og friskt og med den Arayiske vokalen på toppen av den riffbaserte musikken blir denne skiva lett det store thrashhøydepunktet dette året.

Det er på ingen måte noe nytt Evile har å komme med musikalsk, men det gutta gjør er så fordømt gjennomført og bra at det bare må bli en slager verden over.