DEKAPITATOR – The Storm Before the Calm

DEKAPITATOR – The Storm Before the Calm

  • Rating: 3.5 / 6

Dekapitator har på en måte alle forutsetninger i orden for å lykkes med å lage et bra thrash metal album. Bandet har sitt utspring i San Franciscos ikke ukjente Bay Area, et område som er enhver thrash metal fans mekka. Bandets medlemmer er rutinerte karer, med erfaring fra band som har flere plateutgivelser under beltespennen, deriblant goregrind kongene Exhumed. Dessverre holder ikke dette til verken bløtkake eller trampeklapp.

Misforstå meg riktig, jeg liker "the storm before the calm" ganske så godt, men det er en del ting å sette fingeren på. For det første så synes jeg Dekapitator blir litt for "snille", jeg savner litt utøylet aggresjon. Et høyt energinivå er alfa og omega i thrash metal sammenheng. Dersom musikken ikke er energisk nok, blir resultater for slapt. Det er et par låter som innehar den energien jeg er ute etter, men på et album bestående av ni låter, så sier det seg selv at det ikke er bra nok. Et annet ankepunkt er at koringene blir alt for slappe. På et thrash metal album, må koring under refrengene sitte som scud missiler i ræva på lytteren. Her høres det bare ut som noen gubber som står og fylleskråler, langt bak i lydbildet et sted. For det tredje, og dette er mitt viktigste ankepunkt, så blir riffingen her for ordinær. Det føles som jeg har hørt hvert eneste riff på dette albumet før. Dermed er det ikke til å unngå at dette låter en smule loslitt og utbrukt. Nå er ikke originalitet noe jeg bryr meg om å kreve av et thrash metal band, men bandet mangler evnen til å få musikken til å låte frisk og engasjerende. Et skuffende fravær av skikkelige killer riff, er kanskje noe av årsakene til at dette ikke ble den thrash metal festen jeg håpet på.

All kritikken til side, jeg har absolutt troen på at dette kommer til å falle i smak hos ganske mange thrash metal fans. Dette er nemlig et album, som til tross for en del svakheter, også har kvaliteter. Jeg vet med meg selv at jeg kommer til å spille "the calm before the storm" igjen, bare ikke alt for ofte. Egentlig er det vel litt synd på Dekapitator, når man er så uheldig å gi ut skive samme år som Municipal Waste, er man egentlig dømt til å bli stilt i skyggen.