OLYMPOS MONS – Medievil

OLYMPOS MONS – Medievil

"Historical themes, dark secrets form medieval times and romantic dreams of mistreated lovers". Det er promoskrivets beskrivelse av tekstene på denne plata. Så da skjønner vel de fleste hva slags metal vi snakker om her…

Olympos Mons er finske, og kjører på med alle power metal-klisjeene du kan tenke deg. Med titler som "Kingdom of Winter", "Fire and Ice", "The Emperor's Return" osv, galopperende trommer, orkesterarrangement som nesten overdøver resten av musikken til tider og "rulleriff" i fleng, så veit du hva du får. Det eneste som overrasker litt (det er vel strengt tatt å ta i), er at vokalen nesten aldri beveger seg helt opp i balleklemhøyder. Trommene bør kanskje nevnes litt ekstra også, for til tider er de hakket mer tekniske og varierte enn det som ofte er tilfelle for sjangeren. Uten at det vekker interessen min noe særlig mer… Det er ganske bra produsert. bortsett fra tidligere nevnte orkesterarrangement, som til tider blir vel fremtredende. Gitarene er faktisk ganske "skarpe", til sjangeren å være, men det hjelper uansett ikke musikken så mye i mine ører.

Dette er nemlig ikke det jeg ville satt på til vanlig i stua. Aldri vært noen stor fan av power metal, og denne skiva kommer ikke til å endre på den saken. Men liker du andre finske band som Stratovarius, Sonata Arctica osv, kan det godt hende at du kan heve karakteren et par hakk og finne mye å like på denne skiva. Hva vet jeg…