HURTLOCKER – Embrace The Fall

HURTLOCKER – Embrace The Fall

Aggresjon, mer aggresjon og litt ekstra aggresjon for å toppe det hele. Sånn føles den andre skiva til Chicago-baserte Hurtlocker. Jeg har ikke hørt amerikanernes første skive, men her snakker vi i hvert fall om noen skikkelig sinna karer. Ingen pustepauser fra første til siste strofe på denne plata – lytteren skal rett og slett overkjøres av musikken.

På coveret til promoskiva jeg har fått, beskrives dette som thrash metal, men det er egentlig bare halve sannheten. Det er faktisk en god dose death metal her også, av typen kjappe blast beats og malende riff. I grunn minner dette meg en god del om tidlig Lamb of God, med litt Morbid Angel-lignende partier mikset inn. Vokalen er veldig "in your face" og det er lite å utsette på produksjon og det instrumentale på denne plata. Spesielt trommisen jobber som en helt her, men de gjør ingen dårlig jobb resten av bandet heller.

Men – så var det det lille "men'et" da. Det fenger ganske bra i mindre doser, og etter å ha hørt skiva noen ganger nå, så begynner enkelte av sangene å sitte ganske bra. Men – det kunne med fordel vært større variasjon i materialet her. Noen av sangene hadde rett og slett tjent på å "få puste litt". Når det er bånn pinne og maks aggresjon hele veien, så blir noe av effekten borte. Jeg er glad det ikke er noen klissete melodiøse refrenger eller lignende her, men det er aldri noen oppbygging til eksplosive partier eller pusterom – det er bare bånn pinne hele veien. Synd – for musikken hadde tjent mye på bare litt mer variasjon.

Uansett – en ganske solid plate, og hvis du vil blåse ut ørevoksen med noen virkelig aggressive saker, så er ikke Hurtlocker noe dumt valg. Men jeg håper de varierer litt mer på neste utgivelse – da snakker vi fort virkelig bra saker, for potensialet er så absolutt til stede her.