STRIBORG – Ghostwoodlands

STRIBORG – Ghostwoodlands

Striborg ble startet opp i 1997 av Sin Nanna som eneste medlem og har tidligere gitt ut fem album pluss en haug demoer og samlinger. Musikken som fremføres, eller som Sin Nanna forsøker å fremføre er stemningsbasert black metal med en del innslag av ambient. Xasthur, Mütiilation og Ildjarn nevnes som referansepunkt, men et band som Xasthur burde aldri nevnes i samme andedrag som Striborg da Striborg er ræva og Xasthur tidvis genialt. Det største problemet med Ghostwoodlands er definitivt lyden. I promoskrivet påstås det at innspillingsprosessen er kraftig forbedret denne gang i forhold til tidligere utgivelser, men hvis det er tilfelle så tør jeg ikke tenke på hvordan de andre skivene låter for lyden er skrekkelig ullen, tam og rett og slett elendig. Fra gitarene høres kun susing, over vokalen er det lagt en fryktelig irriterende effekt og det er egentlig kun trommene som har akseptabel lyd. Når det gjelder black metal pleier jeg ikke å være spesielt kresen når det kommer til lyd, men når det låter så jævlig som her og når låtene i tillegg er fryktelig kjedelige og hendelsesløse så klarer jeg ganske enkelt ikke å svelge det. Jeg finner overhodet ingenting positivt å si om Striborg så derfor avslutter jeg like godt her. Styr unna!