SALTATIO MORTIS – Aus Der Asche

SALTATIO MORTIS – Aus Der Asche

"Middelalderrock" og på tysk atpåtil – noe særlig lenger fra det jeg vanligvis hører på kommer du vel nesten ikke innfor rock/metal. Så denne er jeg rett og slett helt feil mann til å anmelde… Men nå fikk altså jeg denne skiva i posten, og den må nesten få en sjanse.

Denne type musikk er veldig særegen for tyskland av en eller annen grunn – de elsker rett og slett disse pompøse powermetal-greiene med voldsomme arrangementer, lassevis av instrumenter(fløyte og sekkepipe m.m. er i bruk her) og svulstige tekster om riddere, jomfruer i nød og eventyr. Det blir alt for teatralsk for min del, men hver sin smak.

Saltatio Mortis (som visstnok betyr "dødsdans") har en del riff som faktisk fenger, men det blir så pompøst at det ikke treffer meg noe særlig. Men for de som liker sjangeren, er sikkert dette snacks.

En av de sangene som faktisk fenger litt er den noe merkelig titulerte "Vaulfen". Etter noen sekunder skjønner du at det faktisk synges på noe som høres ut som en merkelig blanding av svensk og norsk(!). Hvorfor er meg ukjent, men her er musikken faktisk ganske fengende. Det er ikke så voldsomt som mange av de andre sangene, og er lettere å like å mine ører. Men det er i grunn unntaket også.

Som sagt er dette rimelig langt fra det jeg vanligvis hører på, så jeg slakter ikke denne plata. Liker du pompøse arrangementer, og synes fløyte og sekkepipe er en helt naturlig del av metalen du hører på, så kan det godt hende det er mye å hente på denne plata.