VISION DIVINE – The 25th Hour

VISION DIVINE – The 25th Hour

Vision Divine debuterte i 1999 med et selvtitulert power metal album som var noe ujevnt, men viste et band med mye potensial og et knippe riktig gode låter i bagasjen. Jeg har ikke hørt et kvekk av det Italienerne har gjort siden, så det kom ikke som noen overraskelse at bandet låter ganske annerledes på The 25th Hour. Det meste av bandet fra 1999 har blitt skiftet ut, og det er pr i dag kun Olaf Thorsen som er igjen fra den originale besetningen.

Dagens Vision Divine er ikke like mye power som de en gang var, men har lagt seg på en slags mellomting mellom hard rock og power metal. Låtene på The 25th Hour gav meg fint lite de første rundene, men litt etter litt har albumet vokst uten at det har tatt helt av. Spesielt første halvdeldel av albumene inneholder gode og fengende låter hvor refrengene har en tendens til å sette seg på hjernen. Imidlertid er ikke musikken spesielt nyskapende og albumet blir fort forutsigbart og kjedelig. Italienerne redder seg derimot på gode melodier og fengende vokallinjer. På "Alpha & Omega" prøver de seg på mer "moderne" og tyngre riffing uten at det løfter helheten noe særlig. Bandet er i grunnen best når de kjører på med fengende power metal.

The 25th Hour er et jevnt, men middelmådig power metal album uten de helt store høydepunktene. Liker du sjangeren vil du sannsynligvis like The 25th Hour også, men forvent ikke å bli slått i bakken.