MALEVOLENT CREATION – Doomsday X

MALEVOLENT CREATION – Doomsday X

Nytt album fra amerikanske Malevolent Creation, et band som har holdt det gående i 20 år. Det er i seg selv ganske imponerende, men det har vært en del utskiftninger i line upen opp gjennom årene og det er ytterst få av bandets 12 studioalbum som har samme besetningen. Overraskende nok er besetningen i dagen Malevolent Creation tilnærmet lik den originale, så kanskje det som var av ondt blod, uoverenstemmelser og umodenhet lagt til side. Ikke vet jeg men det virker som bandet har hatt godt av det.

Det er lett gjenkjennelig Malevolent Creation musikk vi får på Doomsday X, dog med flere virile gitarsoloer fra Mr Fasciana og Mr Rubin enn vi er vant til fra den kanten. Gutta pøser på her og der og lar det gå i midtempo på resten av partiene. Ingenting nytt der altså og med Bret Hoffmann nok en gang tilbake med mikrofonen, går tankene igjen tilbake til The Ten Commandments, Retribution og Stillborn. Mye er likt, det blir fort det med denne typen death metal. Muligens har Malevolent Creation kjørt seg tom og bare går på litt raskere enn tomgang. Men det kan virke som om låtmaterialet denne gangen er sterkere enn på flere skiver. Warkult var en opptur og det kan fort Doomsday X også bli. Den trenger nok bare noen flere runder før den er der.

Du blir sikkert lei av å lese om det og vi skribenter blir lei av å skrive om det, men den fucking voice-over dritten Massacre Records har lagt på låtene, er forbanna irriterende. Det er en standard Massacre Records voice over, de har ikke en gang orket å lage en egen for Malevolent Creation "Doomsday X". Originalutgaven skal i hus og denne parkeres i voice-over promo eska, basta bom.