AT VANCE – VII

AT VANCE – VII

For de som ikke kjenner tyske At Vance fra før, så vil jeg beskrive musikken deres som en noe mykere form for Tysk melodiøs power metal med mye blues og klassiske hardrock trekk. Kanskje litt Helloween møter Whitesnake og Deep Purple? I alle tilfeller er dette svært dyktige og rutinerte musikere som nå gir ut sitt syvende album. Bandet debuterte i 1999, så man kan trygt si at gutta ikke har ligget på latsiden. På dette albumet er det Rick Altzi som har vokalen. For en stemme denne mannen har. Han takler flott de høye oktavene typisk for power metal sjangeren og skifter elegant over til en bluesfyllt og følelsesladet vokal. "VII" er et stemningsfullt album med herlig gitarspill, hardtslående trommer og vakkert inkorporerte keyboards. Ikke minst er låtene på albumet jevnt over sterke. Allikevel kan jeg ikke finne noen låt som skiller seg ut nok til å bli en fremtidig klassiker.