TURISAS – The Varangian Way

TURISAS – The Varangian Way

Finske Turisas debuterte i 2004 med albumet Battle Metal som endte opp med å bli ett av årets aller beste album for min del. Bandet kombinerte symfonisk ekstrem metall ala Bal Sagoth med Nordisk folkemusikk på en aldeles glimrende måte. Nå er finnene tilbake med oppfølgeren, men dessverre innfrir de kun delvis denne gang.

The Varangian Way åpnes med den bombastiske og fengende "To Holmgard And Beyond" som dessverre er skivas eneste låt som kan måle seg med det beste fra Battle Metal. Bandet glimter til på "A Portage To The Unknown" og "Miklagard Overture" også, men dessverre er The Varangian Way som helhet mindre spennende enn finnenes debut. "In The Court Of Jarisleif" minner mest om en Russisk drikkevise og har kun verdi som underholdning, mens "Fields Of Gold" og "The Dnieper Rapids" i grunnen er ganske kjedelige. Imidlertid er konseptet som tar for seg Vikingenes reise til Konstantinopel interessant nok og bandet har absolutt lykkes med å gi albumet en konseptuel følelse og faktisk føles albumet som nettopp en reise. Imidlertid er jeg ikke helt fornøydd med at folkemusikkelementene som var så fremtredende på debuten til dels har måttet vike til fordel for mer symfoni og en mer filmatisk følelse. Bandet har på grunn av dette mistet noe av særpreget de hadde på debuten. The Varangian Way er likevel ikke noe dårlig album, langt der i fra, men i forhold til Battle Metal er jeg nok en anelse skuffet. Likevel har skiva snurret mye og jeg kan nesten garantere at de som likte debuten også vil like mye av det The Varangian Way har å by på, men som sagt så er ikke albumet like spennende og solid som Battle Metal.