DISSECTION – Storm Of The Light’s Bane

DISSECTION – Storm Of The Light’s Bane

Denne legendariske skiva fra Dissection burde ha vært anmeldt for lenge siden på våre nettsider. Men nå i disse tørketider kan man vel finne fram gode gamle godbiter og kose seg med dem. Demme skiva skal ha en sekser, så er det sagt. Den er rett igjennom glimrende og var et noe jeg vil kalle et sjakktrekk fra Jon Nødtveidt og resten av gutta i Dissection. Den er melodiøs og tøff og ond og stemningsfull og mye mer. Jeg kunne sikkert holdt på hele kvelden med å skrive superlativer om denne godbiten. Men de fleste har sikkert hørt den og vet hva skiva inneholder.

Dette ble den siste skiva Dissection ga ut før frontmann Nødtveidt måtte til ”syden” for ex antall år. Jeg kan glede de som enda ikke har fått det med seg med at nå er ”ferien” over og bandet er igjen i virke. Konserten i Stockholm 30. oktober blir den første konserten deres, og undertegnede kan love en fyldig anmeldelse av konserten i ettertid.

Storm Of The Light’s Bane inneholder 8 spor, og her kunne jeg tatt fram superlativene igjen. Men for å gjøre det enkelt; alle 8 sporene er en liten høytid i seg selv. Det er 17. mai, julaften, fredag, lørdag, Inferno, HITS, Nyttårsaften og bursdag på en gang.

Introen At The Fathomless Dephts må være noe av det mest perfekte som er laget innen metalintroer. Stemningen i den introen er melodiøs og oppbyggende. Den er enkel men allikevel perfekt. Jeg får frysninger på ryggen bare ved å tenke på den. De resterende 7 låtene tar jeg under ett, da de er knallgode og noe av det beste Dissection noensinne har laget. Vi får håpe at de klarer å lage ei skive som er bare 25 prosent av denne, og allikevel kommer den til å overgå mye av det som blir laget i dag.

Har du ikke Storm Of The Light’s Bane i samlinga enda, vet du hva du har å gjøre. Kommer du over reutgivelse som inneholder Where Dead Angels Lie i tillegg, så får du i både pose og pung. Kjøp for faan.