JOOP WOLTERS – Out Of Order

JOOP WOLTERS – Out Of Order

Noen der ute kjenner muligens til denne gitarrunkende nederlenderen fra tiden hans i bandene Elysian og Arabesque, jeg gjør det ikke. Dette er første gang som jeg er klar over at jeg blir utsatt for Joops verk og her er det mye rart. Dette er herrens tredje soloalbum, alle er utgitt på Lion Music, og når jeg skriver solo så mener jeg solo. Line-upen er som følger: Joop Wolters: Komposisjoner, arrangement, produksjon, gitar, bass, keyboards og trommeprogramering.
Nå kan det være jeg tar feil, men dette oser maktsyke og asosiale tendenser lang vei.
Uansett så er dette en instrumental utgivelse kun for å vise frem Joops gitarferdigheter og lite annet. De eneste som bør vurdere å skaffe dette albumet er gitarentusiaster, så enkelt er det! Dette er en drøy time gitarrunking uten mye annen substans. Trommene er dønn kjipe, keyboardene krydrer tilværelsen litt og bassgangen har noen flotte vendinger, men er så nedprioritert i den kreative prosessen at det ofte blir kun gitarene i fokus. Nå er vel det meningen med utgivelsen og det er ikke direkte uventet når en gitarguru får utfolde seg fritt men gitar, gitar og atter gitar i en time er mer enn mine ører tåler.
Albumet starter sprekt med låten Broke som rocker bra og Joop får min fulle oppmerksomhet i to låter før tankene mine begynner å vandre over på andre ting. Skiva har stor variasjon og Joop får vist frem sine kunster innen forskjellige stilarter uten at han lykkes med å overbevise meg om at han stiller i en egen klasse, selv om han er oppfinnsom. På disse seksten sporene som oser progressiv rock sneier han innom funk, groove, jazz og metall. Problemet er at når vokal uteblir og gitarene har slikt et særpreg blir det vanskelig å holde interessen oppe for meg, selv om låtene er meget varierte er soundet det samme gjennom hele opplevelsen og Joop klarer ikke å trollbinde meg lenge nok av gangen til at han kommer ut av dette møtet med æren i behold selv om han tydeligvis kan sine kunster.