DISSECTION – The Somberlain

DISSECTION – The Somberlain

Dissection er kanskje av de mer omtalte death black metal bandene i verden. Årsakene er vel flere, men vi kan vel ikke se bort ifra det faktum at bandets vokalist/gitarist/frontmann Jon Nødtveidt i skrivende stund sitter godt forvart et sted i Sverige, og er vel det man kan kalle indisponert. Dette gjør vel at Dissection er mye omtalt og skrevet om, men hovedårsaken til at de er så mye omtalt er deres unike form for black/death metal. Ren og ekte trommelyd som krever at mannen med stikkene er flink. Noe Ole Örhman beviser på The Somberlain. I tillegg er den fengslende og geniale gitarspillingen til Nødtveidt og hans kollega John Zwetsloot mycket bra. Og når man får den onde vokalen til Nødtveidt oppå dette, så blir resultatet bare helt superdupert.

The Somberlain er Dissection’s debutskive og for en debut det ble. Jeg vedder ræva mi på at det sitter mange misunnelige sjeler der ute som er litt sure for at det ble Dissection og ikke dem selv som fikk gi ut The Somberlain.

Skiva har 10 spor, derav et par nydelige instrumentaler av og med John Zwetsloot. Alle sporene er av meget høy kvalitet og det blir, i og med at The Somberlain er så til de grader jevn og gjennomført, meget vanskelig og helt på jordet å velge ut enkeltlåter.

Jeg vil til slutt si at det er med Dissection som med fisk: Enten så liker du det eller så gjør du det ikke. Eller som man kan si om torsken i dag. Alle venter på at den skal komme tilbake.

Min versjon, som er den koreanske, har 2 bonuslåter. Det er instrumentalen Feathers Fell og gromlåta Son Of A Mourning.