CHTHONIC – Relentless Recurrence

CHTHONIC – Relentless Recurrence

Black metal fra Taiwan er ikke dagligdags å omtale her i Eternal Terror, men her om dagen dukket det opp 2 limiterte utgivelser fra Chthonic, som er akkurat et black metal band fra Taiwan. 10 år har de holdt på og denne studioskiva er i utgangspunktet bandets femte og ble første gang utgitt i 2002. Nå er den reutgitt av Deathlike Records og SPV og kommer som en nydelig digipack, meget forseggjort. I tillegg til selve skiva finner man en taiwansk sticker, en booklet med tekster og en mappe som inneholder 12 bilder med tekst/informasjon eller taiwanske tegn på baksiden. Alt sammen meget pent utført.

Musikken Chthonic fremfører derimot er alt annet enn pen og vakker. Dette handler om symfonisk black metal, kan vel beskrives som en enklere utgave av Cradle of Filth med langt mindre melodier i låtene. Vokalen er panisk monoton i beste (les: verste) Dani Filth ånd. Tempoet varierer mye fra det helt rolige til kjapp black metal. Noe er ikke helt borti natta, men oppå alt ligger det en meget fremtredende synth som ødelegger alt hva Chthonic prøver å oppnå musikalsk.

Skremmende dårlig i vakker innpakning, det oppsummerer denne skiva.