DISSECTION – Where Dead Angels Lie

DISSECTION – Where Dead Angels Lie

Så var det endelig tid for å anmelde denne miniskiva fra et av Sveriges og verdens beste band. Dissection har en musikkstil ulikt alle andre band, og hvorfor ingen har prøvd å kopiere stilen, er vel en liten gåte. Kanskje det ikke finnes hjerner der ute som kan likestilles med Jon Nødtveidt’s. Ikke vet jeg, men man skal være glad for at denne fyren finnes.

Where Dead Angels Lie er en mini CD som inneholder 6 låter som ikke finnes på de regulære utgivelsene til Dissection. Det er bonuslåter og låter fra samleskiver og i tillegg en demoversjon av tittellåta.

For å ta låtene hver for seg, så er det vel bare å begynne øverst og knote seg nedover. Første låt er en demoversjon av Where Dead Angels Lie, og den er egentlig ikke så mye annerledes enn albumversjonen som kommer til slutt. Låten er en midtempo låt med et uforglemmelig gjennomgående riff, som jeg har hørt mange gått og nynnet til. Det er et riff som setter seg på hjernen og blir der. Denne demoversjonen finnes også på en samleskive kalt W.A.R. Compilation som ble utgitt av Wrong Again Records.

Neste låt er den uforglemmelige Elisabeth Bathory. Denne låta er også hentet fra samme album som foregående låt. Også i midtempo, og teksten handler om den legendariske Elisabeth Bathory.

Tredjelåta er en Slayer cover, og finnes på tribute skiva Slatanic Slaughter som ble utgitt av Black Sun Records. Coveren er grei nok, men jeg foretrekker originalen med Slayer.

Låt fire er hentet fra den japanske versjonen av knallskiva Storm Of The Light’s Bane. Det er en instrumental på piano i et veldig rolig tempo, og på Korea versjonen av The Somberlain ble den brukt som intro til femtesporet Son Of The Mourning.

Og femtelåta Son Of The Mourning finnes også på den japanske versjonen av The Somberlain. Dette er en rask låt med et meget rått introparti. En typisk Dissection låt kan man vel si.

Sistesporet er albumversjonen av Where Dead Angels Lie, og den er hentet fra Storm Of The Light’s Bane. Så mye mer er det ikke å si om den.

Skiva er for lengst utsolgt, men kan skaffes som bonusmateriell på en digipack versjon av Storm Of The Light’s Bane. Den finnes også som shape CD, men også den er utsolgt for lenge siden. Så du må nok nøye deg med digipacken, hvis du da ikke mot formodning skulle komme over et brukt eksemplar. Og gjør du det, da kjøper du den tvert. For denne må du bare ha.