SLAGMAUR – Skrekk Lich Kunstler

SLAGMAUR – Skrekk Lich Kunstler

Angst. Hat. Fortvilelse. Oppgitthet. Latterliggjørelse. Mystikk. Raseri. Nysgjerrighet. Fordervelse. Egenart. Perfeksjon. Genialitet. Orden. Ærlighet.

Dette er ord jeg forbinder med Slagmaur hvis oppstandelse var i 2006. Dette er Slagmaur`s andre offisielle manifest. En orkestral, svart oppvisning i mørk mørk kunst i form av lyd. Vellyd. En salig blanding av Blackmetal, Doom og et hint av industrielt med hovedfokus på det svarte.

SLK er blitt et dokument bestående av flere lag som det tar mange runder før man helt klarer å avdekke hva det egentlig inneholder, men ei heller da har man hele sannheten i fanget. For hver lytt avdekker man litt etter litt, men likevel blir man gledelig overrasket over småtteri man tidligere ikke har oppfanget. I så måte er Skrekk Lich Kunstler et opus som virker å ha meget lang levetid, selv er jeg langt fra lei, og de fem sporene som utgjør SLK er alle av en kvalitet som så absolutt oppfyller forventningene en hadde etter det fantastiske Svin.

De orkestrale bitene som serveres denne gangen er så utrolig gjennomtenkte og gjennomførte. Det passer så jævlig bra inn, tilfører det ekstra som gjør SLK til det mesterverket det er blitt. Når jeg hører på Slagmaur opplever jeg en sjelden fasinasjon, en henrykthet og glede over å ha oppdaget dette fantastiske bandet. Jeg oppfatter Slagmaur som så utrolig lett å like, selv om jeg vet at det ikke akkurat er tilfellet. Og en annen ting, Slagmaur er noe jeg kan høre på uansett hva jeg bedriver eller hvilket humør jeg er i, jeg er like mye med uansett.

Denne gangen har også Generalen tatt i bruk Cello (som han for øvrig fremfører selv) samt fiolin og det må sies å være en aldri så liten genistrek. Bruken av Piano og Synth på denne skiva er også noe så inni helvetes bra utført. Det er bare å ta av seg hatten!!!

For ikke å snakke om vokalarbeidet til Åtselgribb. Denne gangen er vokalen så gjennomarbeidet og brukt på en måte som ikke levner noen tvil, dette er så gjennomtenkt som det kan bli. Bare hør på feks. Die Eldres Klage, faen så fett vokalen låter der!!!! Sjekk også ut den herlige bruken av cello og fiolin der mens vi er inne på det…

Wardr skal også få skryt for trommingen sin. Det er vel mest her Doom`en kommer inn med sine mid-tempo takter og tilfører Slagmaur den tyngden de har. Og joda, Wardr gjør en flott jobb der!!!!

Jeg kunne fortsatt slik lenge, men man må høre Slagmaur for å kunne forstå hvordan Slagmaur låter. Det er intenst, klaustrofobisk, svartmalende. La meg si det slik, hadde  de lagd Blackmetal for 150 år siden ville det ha hørtes ut som Slagmaur gjør.

Dette er svart magi på sitt beste og Slagmaur er fanebærerne innen obskur Blackmetal når vi skriver 2007!!!!!!! Gjør deg selv en tjeneste, kjøp denne og sett deg ned og lytt. Ikke en gang, ikke to eller tre, men mange, da kommer elementene snikende fram på deg og et mesterverk vil åpenbare seg!

SKREKK LICH KUNSTLER er en svart klaustrofobisk maktdemonstrasjon.