TOR ARNE HELGESEN – Spilleglede er drivkraft nr 1

TOR ARNE HELGESEN – Spilleglede er drivkraft nr 1

Tor Arne Helgesen er nestemann ut i Blast Beast serien vår. Han spiller til daglig trommer i ATROX og MANES og ellers skjærer han kjøtt hos Norges ledende kjøttforedlingsbedrift. Tor Arne har vært med på 5 plater så langt i karrieren, som begynte da han var ung og lovende på morens grytelokk.

BB_Tor Arne Helgesen_2.jpg

 

ET – Når begynte du å spille trommer?
TOR ARNE
– Jeg begynte som de fleste andre trommiser å klaske på kjøkkengrytene til morsan tidlig! Men fikk anledning til å spille på et ordentlig sett i 16 års-alderen da et par kompiser spurte meg om jeg ville joine gruppa deres som bare bestod av bass og gitar. Kjøpte vel mitt første sett det samme året tror jeg..(husker ikke hvilket sett det var, men crappy var det i alle fall ;-)!

ET – Hvorfor begynte du med trommer?
TOR ARNE
– Det må vel være en medfødt trang til å dælje løs på noe. I stedet for å ta det ut på gata, så blei det benyttet til noe konstruktivt. Samtidig må jeg vel nevne farsan som var en jævel på luft-trommer! Fikk vel litt inspirasjon av å se på mannen som forøvrig var ganske uten rytmer! LOL!

ET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?
TOR ARNE
– Det var nok da jeg var 16 mener jeg. Husker som sagt ikke merket, men kalte det for golden porn pga av den sinnsykt coole gull-fargen!

ET – Hvor ofte øver du?
TOR ARNE
– Nå setter jeg nok av et par timer dagen med teknikk ettersom jeg har kjøpt meg et Roland v-drums-sett som står på soverommet. Men før var det nok mest en liten time egentrening før resten av bandet snublet inn dørstokken på lokket.

 

BB_Tor Arne Helgesen_3.JPG

 

ET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?
TOR ARNE
– Som ung trommeslager var det nok Peter Criss. Det var før jeg begynte å spille selv. Så blei det Charlie Benante fra Anthrax som var kongen. Så kom "the man" himself Sean Reinert i -91 med kunststykket Human (Death)! Da var jeg solgt. Han er nok den dag i dag den som har inspirert meg mest med hensyn til hvordan en kan tilnærme seg ett trommesett. Mannen er i mine ører genial og unik innen metal-sjangeren, selv om han ikke spiller mye av det i dag. Så må jeg nok også neve fusion-kongene Vinnie Colaiuta og Dave Weckl. De er hmm….gode;-).

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?
TOR ARNE
– Kjøpte meg for et par år siden ett Gretch Catalina ash-sett som jeg er jævlig fornøyd med. Iron Cobra dobbel-pedaler, samt Sabian symbaler! Funker helt greit for meg ja :-)! Er ingen utstyrs-freak som setter fingeren på små filledetaljer, men det som er sikkert er at hvis man spytter i nok penger på ett sett, være det Tama, Sonor, Gretch or what ever, skal det låte bra. Men når det er sagt så kan man spille inn ei skive på ett crappy sett og likevel få et bra resultat ved hjelp av trigging, som er et triks som litt for hyppig (i mine ører) benyttes innen metal. Selv er jeg veldig glad i den akustiske lyden ett trommesett gir fra seg.

ET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?
TOR ARNE
– Spilleglede er drivkraft nr 1! Det kjipeste må være å tusse på vei til øvingslokalet uten særlig glød og lyst til å bidra. Da er man der fysisk men ikke psykisk. Det er med på å dra resten av bandet ned i gjørma, hvilket ingen er tjent med. Samt evnen til å sette bandet framfor seg selv. Visst er det coolt med flashy breaks osv, men for meg handler det om å spille intelligent MED musikken. For meg betyr det at fire flate kan være jævli coolt hvis det tjener låta. Det betyr at man drar lasset sammen som band. En siste ting er det å være dedikert. Dvs å øve og virkelig ha lyst til å utvikle seg. Det gir ingen mening å gjenta seg selv.

ET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?
TOR ARNE
– Nope. Vet ikke hvorfor, men har ingen trang til å gjøre det heller. Sitter jeg med en pils i handa for meg selv og surfer på Drummerworld med headsett¨, så hender det jeg ser på noen legender. Men drar jeg på konsert så drar jeg for å se bandet opptre sammen gitt. Husker en Metallica konsert i -92 var det vel (?) da Kirk Hammet dro i gang en gitarsolo som for meg varte i evigheter, og det var desidert lavpunktet på konserten for min del!

ET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?
TOR ARNE
– En 24-timer-i-døgnet kjøttskjærer trur jeg…Er det jeg jobber med til daglig og digger det (Slice and dice!). Er ikke det metal så vet ikke jeg ;-)!

ET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.
TOR ARNE
– Å være kjøttskjærer er i seg selv et ekstremyrke. Da er det godt å slappe av litt i sofaen etter man snubler hjem før man setter seg ned med stikkene. Og etter det er det ikke så mye av igjen av dagen min i alle fall.

ET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?
TOR ARNE
– Padde litt med stikkene, trampe litt luftkaggor og sprette ett par pils!

 

BB_Tor Arne Helgesen_1.jpg

 

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)
TOR ARNE

ATROX: Contentum (2000?),
ATROX: Terrestrials – 2001,
ATROX: Orgasm – 2003.
MANES: View – 2006 (perk),
MANES: How the world came to an end – 2007 (trommer)

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?
TOR ARNE
– Da sikter vi høyt! Vil gjerne utfordre Sean "the man" Reinert, ganske enkelt fordi han har betydd ufattelig (!) mye inspirasjon for meg! Han har en egen myspace side som han kan kontaktes via. Mannen er jordnær og svarer alltid! HAIL CYNIC!