DEICIDE – When Satan Lives

DEICIDE – When Satan Lives

Dette må være en av de aller beste live death metal skivene som er kommet på markedet. Og da snakker jeg ikke om alskens bootlegs som finnes der ute. Her er det snakk om skikkelige originale live skiver. Og i denne omgangen Deicide’s fantastiske When Satan Lives.

Konserten er innspilt i Chicago og lyden er meget bra til livelyd å være. Skiva inneholder ikke mindre enn 17 låter. Og for noen låter det er som er med på skiva. Knallhard infernalsk og ond death metal av beste merke. Hva sies om for eksempel Children Of The Underworld, Dead But Dreaming, Slave To The Cross, Lunatic Of Gods Creation, Deicide, Dead By Dawn og Sacrificial Suicide? Og enda er det flere. Kunne egentlig ha ramset opp hele hurven, men dette er nå de aller beste av det beste fra Deicide. Bare de 2 avslutningslåtene Dead By Dawn og Sacrificial Suicide er grunn nok til å kjøpe skiva. Og når du får med 15 andre låter i tillegg, er det vel ikke mye tvil.

Benton har kanskje ikke så veldig høy status i Norge og Europa etter diverse kanselleringer i år, men å spille live, det kan han, brødrene Hoffman og Asheim til gangs. Jeg håper at Deicide for orden på sakene og kommer tilbake til Europa og aller helst Norge. Men jeg tviler på at det blir noe av. Personlig tror jeg de (Benton) har ødelagt for seg selv, og hadde jeg vært konsertarrangør, hadde jeg nok tenkt meg om flere ganger før jeg hadde takket ja til å ta imot dem.

Men, siden det ikke ble noe av Norgesturneen, må du ta til takke med denne liveskiva fra 98. Det er et flott plaster på såret. Det er bare gamlere låter på denne skiva, det sier seg selv ettersom konserten er fra 98, men det gjør egentlig ikke så mye, da det er de eldre låtene som er best.