QUEENS OF THE STONE AGE – Era Vulgaris

QUEENS OF THE STONE AGE – Era Vulgaris

Dette oppskrytte bandet har aldri imponert meg nevneverdig. Jeg kan vel heller trygt si at de har irritert meg. Etablert i 1996 av medlemmer fra etablerte og anerkjente band fra Californiaområdet. Det er vel denne bakgrunnen som har banet veien til suksess som så kjent for mange av oss avhenger av publisitet og distribusjon. For meg høres det bare ut som resirkulert rock a la Rolling Stones og andre typiske 70-talls band. Det sørgelige er at bandet til tider spiller med en så grumsete lyd at det svært fort blir slitsomt å høre på.

Jeg innrømmer gladelig at dette er det første Queens of the Stoneage albumet jeg har sittet med og hørt på i sin helhet. Utifra Era Vulgaris kan jeg ikke si at jeg er redd for å ha gått glipp av noe særlig og jeg stiller meg fremdeles uforstående til dette bandets suksess. Joda, noen av låtene har vel en viss sjarm, men det er langt fra nok til å gjøre dette til at album verdt å sette i hylla.