DEICIDE – Deicide

DEICIDE – Deicide

Debutskiva til det amerikanske death metal bandet Deicide blir sett på som den mestselgende death metal skiva noensinne. Og grunnen er soleklar og veldig enkel: Den er veldig bra og i 1990 da den kom var den bortimot unik. Deicide var kanskje ikke det første death metal bandet da de startet opp, men var helt klart et av de første som fikk en form for suksess. Bare det at bandet fikk en stor kontrakt på Roadrunner Records, som var det første plateselskapet som virkelig satset stort på death metal bandene og det at skiva solgte såpass bra som den gjorde og vel fortsatt gjør, er bevis på bandets suksess. Mange her i Norge og Europa for øvrig sitter vel og er litt sure på bassist og vokalist Glen Benton i disse dager på grunn av den kansellerte Europa turneen. Jeg med mange trodde at dette betydde kroken på døra for Deicide, men den gang ei. Bandet har i ettertid av kanselleringen skrevet under en ny 2 skivers kontrakt med Earache.

Cannibal Corpse og Malevolent Creation var 2 andre store satsninger på samme tiden, og jeg husker at jeg hadde Eaten Back To Life og The Ten Commandments i samlinga før jeg fikk tak i denne skiva. Jeg syntes at Deicide var hakket råere og mer brutalt enn de 2 andre bandene, og det mener jeg fortsatt.

Nå vil jeg ikke si at Deicide har veket så veldig mye bort i fra den stilen de hadde i starten og jeg kan forstå hvis noen synes det blir for likt og rett og slett for kjedelig i lengden. Men denne debuten er ei skive som du så absolutt ikke blir lei av. Den inneholder 10 meget bra låter som alle burde være med på eventuelle kommende best of skiver med Deicide. Jeg nevner Lunatic Of God’s Creation, Sacrificial Suicide, Oblivious To Evil, Dead By Dawn, Blasphererion, Deicide, Carnage In The Temple Of The Damned, Mephistopheles, Day Of Darkness og Crusifixation. Det var alle 10 det gitt. Alle disse låtene er kjente Deicide låter som veldig mange, om ikke alle, Deicide fans kjenner og liker veldig godt.

Deicide ”Deicide” er helt klart den beste skiva Deicide har kommet med, og det er vel litt i overkant av å tro på julenissen at de skulle komme med en likeverdig skive i fremtiden. Den fortjener å være den mest solgte death metal skiva noensinne, for så bra er den.

Har du den ikke? Hva er det du sitter der for da? Stikk og kjøp din dott!!!!!!!!!!!!