KAIPA – Angling Feelings

KAIPA – Angling Feelings

Svenske Kaipa debuterte opprinnelig i 1975 og ga ut fem album mellom 1975 og 1982. Så trakk bandet inn årene. Til mange progressiv rock fans store glede ble bandet gjenforent i 2002. Her kommer album nummer fire siden nystarten. Dette bandet som nok kan betegnes som Hans Lundins hjertebarn, har funnet sin særegenhet ved å blande tradisjonelle svenske folketoner med til dels kompliserte musikalsks arrangementer. Det er mange vidunderlige musikalske detaljer på "Angling Feelings". Dessverre føler jeg at komposisjonene har en litt for lik basis og at sangene på mange måter er bygd opp svært likt. Det som også slår meg denne gangen er en mangel på varmen som preger tidligere utgivelser. Allikevel er det så mye flott instrumentalisme på denne skiva at det til tider er en fryd. Dessverre veies dette opp av til dels dårlig og til dels, etter mitt skjønn, mislykket vokal. Det er mye sang på dette albumet og masete sangstruktur der vokalistene knapt tar en pustepause mellom ord og setninger. Fra en så briljant og erfaren musiker som Hans Lundin føler jeg at vi kan kreve mer, men hvis dette er godlyd i hans ører, skal vel ikke jeg sitte her og tro at jeg vet bedre?