CHARGER – Spill Your Guts

CHARGER – Spill Your Guts

I mangel på presseskriv surfet undertegnede en stund på nettet for å finne litt info om engelske Charger. Etter å ha tittet litt på hjemmesiden til bandets plateselskap, ble det funnet et noe utdatert skriv om bandet. I følge plateselskapet deres er musikken mørk, treg og fucking heavy.

At Charger kan spille tregt er det lite tvil om, åpningslåta på "Spill your guts" "This is our Black Sabbath" er rene sirupen, det er drøyt hvor sakte de spiller, absolutt veldig bra låt. Dessverre blir resten av CD-en er nedtur i forhold til denne låta hvor resten av plata varierer mellom sikten grindcore og stonerdoom med mørke elementer. Låtene har en tendens til å gå i hverandre og musikken oppleves direkte kjedelig å høre på, til tider blir det også spilt veldig masete riff som gjentas lenge. Dessuten å bruke gitar feedback som stemningsskaper er langt fra kult å høre på. Da spesielt på outroen til den siste låta på skiva er feedbacken helt grusom.

Men det må også sies at undertegnede ikke er noe stor fan av denne sjangeren så det er vanskelig å være objektiv i forhold til musikken. Det er med andre ord mye mulig at hvis man liker stonerdoom og grindcore sammen at dette kan falle i smak. Charger får et ekstra poeng for "This is our Black Sabbath".