DARK TRANQUILLITY – Fiction

DARK TRANQUILLITY – Fiction

Svenskenes flaggskip innen melodiøs deathmetal har holdt det gående noen år nå, to år til nå så feirer de 20-års jubileum faktisk, itj værst! Og "Fiction" er deres åttende fullengder hittil.

Dette er ei relativt bra skive, fylt opp med melodiøs deathmetal hvor det meste er veldig bra saker. Likevel klarer jeg ikke å la meg overbevise helt. Dette er kanskje fordi at ALT her er gjort før, og det er bandet selv som har gjort det meste av dette tidligere! Jeg skal ikke si at jeg er spesielt stor fan av bandet, ei heller at jeg har studert alt de har gitt ut, men dette har jeg hørt før.

Skiva er bygd opp slik; et par brutale låter med ditto riff og snerrevokal hist som pist, et par roligere låter med mer melodiøse aspekter her og der. Gjenta, resirkulèr, fordøy. Problemet er først og fremst (ved siden av resirkuleringen) at det låter for kjedelig. Det er bra spilt, for all del, men mangler dette lille ekstra. Låtene utfordrer ikke lytteren i stor nok grad, og keyboardene, som skal være det instrumentet som faktisk skal gi låtene det lille ekstra, ender opp med å drukne inni låtene.

Fansen digger denne, har jeg fått med meg. Vi andre kan sette på noe annet med god samvittighet.