DESPISED ICON – The ills of modern man

DESPISED ICON – The ills of modern man

Jeg har hørt mye bra om Despised Icon, men har fram til nå ikke fått hørt bandet med egne ører, følgelig var jeg ganske spent på bandet nye album. Dessverre lever "the ills of moderen man" ikke helt opp til forventningene, jeg hadde vel ærlig talt ikke akkurat ventet meg noe mesterverk, men dette er likevel skuffende ordinært.

Problemet jeg har med denne platen, er at jeg forventet meg noe ganske annet enn det jeg faktisk får. Jeg hadde, ut i fra de beskrivelsene jeg har sett av bandets musikk, sett for meg en eksplosiv blanding av teknisk death metal og grindcore. I stedet får jeg en litt kjedelig hybrid av metalcore og death metal.

Despised Icon består utvilsomt av habile musikere, men hva hjelper det når de ikke greier å skrive engasjerende låter? Tenk deg en blanding av Dying Fetus og Dillinger Escape Plan, med en knivsodd Hatebreed oppi. Omtrent slik låter Despised Icon, og på papiret ser ikke den blandingen så ille ut, men i virkeligheten fungerer det bare sånn passe. Med andre ord er ikke dette noen dårlig plate, men det føles som jeg har hørt dette litt for mange ganger tidligere, og når heller ikke låtene er bedre enn sånn passe, ender "the ills of modern man" opp som en parentes i musikkhistorien.