KRAANIUM – Representing the goooooooore

KRAANIUM – Representing the goooooooore

Under mitt lille påskebesøk i Oslo i år oppdaget jeg et band som kalte seg KRAANIUM og jeg falt pladask for bandet under deres konsert på Club Maiden. Demo ble anskaffet og det påfølgende intervjuet ble avtalt. Nedenfor kan du lese litt om hva KRAANIUM handler om.

ET – Hei, og gratulerer med den nye "skiva" deres. Fortell litt om dere selv. Hvor kommer dere fra, hvem gjør hva osv.
KRAANIUM – Jo takk for det. Vi er 5 fyrer fra Oslo & Bærum. Eller rettere sagt 4 fra Oslo og en fra Bærum. Vi er mellom 26 & 31 år og de fleste av oss har drevet med musikk og spilt i band i en god del år nå. Både innenfor metal & hardcore sjangeren. Med en felles interesse for metal innenfor den mest extreme sjangeren.
Bandet består av: Grindmaster Flesh – Vokal, Gore-tex – Gitar, Ian-sane – Bass, Hacksaw Henry – Gitar/vokal og Jhonny Jawless – Trommer.

Kraanium_1.jpgET – Dere er et av relativt få band i Norge som driver med dette. Hva var grunnen til at dere valgte akkurat deathgrind, når resten av røkla går i retning death,- eller black metal?
KRAANIUM – Du svarer vel egentlig mer eller mindre på spørsmålet selv her. Men ja, nettopp fordi vi syns Norge mangler band innafor den mest extreme sjangeren og vi bestemte oss for å gjøre noe med det. Ikke misforstå oss nå, Norge har jo en del death metal band som er jævlig bra. Men når det kommer til Deathgrind er det vel rimelig skralt. Så vi vil med detta bandet prøve å få satt Norge på Deathgrind kartet kan man vel si….hehe!

ET – Mange band i denne sjangeren har tekster med mye humor og/eller pornofikserte tekster. Hvordan er det med dere; Hva handler det lyriske om?
KRAANIUM – Hehe!! Vi prøver vel ikke akkurat å finne opp hjulet på nytt her nei, så vi holder oss vel rimelig til de temaene du nevner der. Vi har låter som omhandler temaer som blandt annet: Tortur, drap, kannibalisme, nekrofili og diverse andre perverse fetisher. Så klart med en del humor inni bildet. Mye metaforer og endel riming. Selv om tekstene kan virke hjernedøde, bruker vi en del tid på nettopp å få setninger og ord til å rime, slik at den som leser det ikke kan unngå å trekke på smilebåndet. Dette er jo rein image når det kommer til tekstene. Folk som leser dem må ikke tro vi står for det vi skriver om akkurat. Jeg veit mange syns dette er veldig barnslig, men det har alltid vært slik innafor sjangeren: Prøve å skrive om det mest syke man kan finne på.

ET – På promoen bruker dere samplinger fra ulike filmer, og jeg mener å høre fra både Dawn Of The Dead og Day Of The Dead (?). Hvilke andre filmer er dere inspirerte av?
KRAANIUM – Ja, det stemmer det. Vi er vel innspirert av det meste av filmer som er groteske og syke. Men også de som inneholder en del humor. Som f.eks. Bad taste, Braindead & Shaun of the dead. Alle i bandet er veldig into gode gamle klassiske gore/horror filmer, og dette reflekteres rimlig bra gjennom det vi lager syns vi selv da.

ET – Hva inspirerer dere til å spille/gjøre det dere gjør?
KRAANIUM – Som nevnt ovenfor er det jo mye av inspirasjonen henta fra horrorfilmer og diverse. Hvertfall når det gjelder det lyriske. Er vel en og annen syk seriemorder som inspirer oss også, hehe! Når det gjelder musikken så henter vi vel inspirasjon fra alt fra hardcore til det mer extreme. Både deathgrind og deathmetal generelt. En del inspirasjon fra old school deathmetal også. Men man blir vel også inspirert av alt det syke og all dritten som skjer rundt i verden hver dag. Kanskje litt klisjéaktig svar men det er nå sånn det er.

ET – Er det lett for et demoband å spille inn en demo? Da tenker jeg spesielt på det å gå inn i et studio å spille inn?
KRAANIUM – Ja, det gikk veldig fint. Vi bar utstyret inn, rigga det opp og så satte vi igang å spelle, hehe!! Nå veit jeg ikke helt hva du er ute etter med spørsmålet, men alle mann i bandet er jo vant med, og erfarne når det gjelder hele innspillingsprosessen. Kraanium starta jo først opp i 2000 en gang med litt andre medlemmer. Da spilte vi inn litt låter til en demo vi ga ut da. Men så ble bandet oppløst, men starta opp igjen med litt nye medlemmer igjen for drøyt ett år sida. De nye låtene ble spilt inn i hjemmestudioet til en kompis, så det funka bra når det gjelder samarbeid med lydmann og slikt også.

Kraanium_2.jpgET – Hva gjør at et plateselskap bør satse på akkurat dere, hva gjør dere unike?
KRAANIUM – Vi kan jo faktisk slå i bordet med at vi er Norges eneste Deathgrind band, hvertfall etter det vi veit selv, hehe! Det burde jo absolutt gjøre folk som brenner for denne sjangeren interesserte. Vi er vel kanskje ikke så unike sammenligna med andre band i samme gata, men så har heller aldri det vært et mål for oss. Vi vil spille mest mulig brutal musikk og ha det mest mulig gøy når vi holder på med det. Om det blir no penger ut av det er jo det helt klart en bonus. Men det vil aldri være et mål i seg selv med Kraanium. Selvfølgelig prøve å få spilt mest mulig konserter både innlands og utenlands. Vi sikter vel på en turne etterhvert også.

ET – Føler dere at det er lett å få en kontrakt på et plateselskap per i dag?
KRAANIUM – Ja føler vel at det er ganske lett å få hooka opp med lables. Så lenge man har en produksjon som høres bra ut. Kanskje ikke de større selskapene men det er jo haugevis av småselskaper ute og går innafor denna sjangeren. Vi har allerede fått flere henvendelser fra folk som er interessert i å hjelpe oss. Men sier ikke nei takk om flere skulle være interessert.

ET – Hva er drømmeselskapet å havne på?
KRAANIUM – Lacerated Enemy hadde jo såklart vært veldig fett å komme på. Et tsjekkisk selskap som har veldig mye bra band, både europeiske og fra resten av verden. Band som Condemned, Godless truth, Banishment, Mortal Decay, Vomit remnants, Sarcolytic & Abominable Putridity. De fleste av de store banda innafor deathgrind sjangeren med andre ord.

ET – Om dere ikke oppnår en kontrakt på denne demoen, hva vil dere eventuelt gjøre annerledes ved en eventuell neste innspilling?
KRAANIUM – Helt klart vil vi bruke mer tid i studio, både når det gjelder selve innspillinga og også når det gjelder mixing og innstilling av gitar/tromme-lyd og slikt. Men håper ikke det blir no problem å få seg en deal no sted med denna innspillinga vi har nå.

ET – Hva bør et plateselskap legge vekt på mener dere?
KRAANIUM – Det er veldig viktig å ha en god dialog syns vi. At selskapet er flinke til å gi tilbakemeldinger om hvordan det ligger an med diverse ting og sånn. Selvfølgelig er det jo alfa omega med bra promotering også. Men de må også være villig til å gi bandet eget spillerom og ikke bestemme at "sånn her blire, take it or leave it" liksom. Være villig til å inngå kompromisser og slikt. Å kunne diskutere og finne en felles løsning ved eventuelle problemer. Band merchandise er jo også en viktig del selvfølgelig!

ET – Nå skal du få promotere ditt eget band!
KRAANIUM – Tja.. hva er det å si a? Kom på konsertene våre, kjøp promoen vår eller bestill deg en t-shirt! Vi trenger penga! Sjekk oss ut på www.myspace.com/kraanium. Legg gjerne igjen en comment om du liker det du hører (eller eventuellt hater det???) Morro uansett å høre hva folk syns om det vi holder på med.

Kraanium_promo2007.jpgET – I omtalen vår av promoen deres sammenligner vi dere med maltesiske Beheaded. Er dette en ok sammenligning syns du? Hvilke andre band er dere inspirerte av?
KRAANIUM – Joda, det tar vi som et kompliment det ja! Takk takk! Ettersom flere av oss er fan av nettop det bandet. Har forøvrig ikke finni den anmeldelsen, tross i at vi har tråla ET sida ganske grundig etter den. Når det gjelder andre band vi er innspirert av kan jeg jo nevne Devourment, som er en stor inspirasjonskilde både lyrisk og musikalsk. De er jo en av pionerene innafor nettopp denne sjangeren. Andre band som inspirerer oss er: Gorgasm, Lividity, Hemdale, Guttural engorgement, Sik fuk, Abominable putridity, Waking the cadaver, All shall perish. Men også mer kjente band som Dying Fetus, Skinless, Cannibal Corpse & Suffocation.

ET – Hvordan er det med livespilling? Så vidt jeg vet så har dere kun spilt en konsert så langt; hvordan gikk det og hvordan har tilbakemeldingene bortsett fra vår omtale vært? Ga det mersmak?
KRAANIUM – Ja, nå når vi svarer på dette intervjuet så har vi per dags dato bare hatt en konsert. Men det er flere på gang. Snakk om noe på Rock-in i Oslo om ikke så lenge. Og vi skal også spille på kickoff-party for Göteborg Deathfest som er 26. oktober. Absolutt noe å få med seg det. Vi har også planer om å få gjort noen konserter i Bergen & Stavanger etter hvert. Gjerne i Trondheim også, om noen skulle være hyppe på å booke oss der. Tilbakemeldingene etter vår første konsert har vært overveldende, så vi vil gjerne benytte anledninga til å takke for all oppmerksomheta folk har gitt oss så langt. Deriblant en veldig fin og morsom annmeldelse fra Eternal Terror! Og håper de fortsetter med det, hehe!  Å spille live er vel egentlig den største grunnen til at man starter et band, er det ikke? Ekke mye som slår den feelingen egentlig.

ET – Dere var med på en 6 way split på Molesting Records som kom ut i år. Hvordan endte dere opp på den skiva?
KRAANIUM – Vi fikk en mail fra de der de spurte om vi var interessert i å være med på denne skiva, så enkelt var det. Gjennom myspace da selvfølgelig, hehe!! Nå har det seg sånn at den skiva egentlig ikke har blitt sluppet enda, det er visst pga økonomiske problemer hos de som eier labelen. Flere band har trukket seg under prosessesen også. Men nå ser det ut som at alle banda er på plass. Så vi har blitt lovt at den skal utgis nå iløpet av sommeren. Så vi krysser fingra å håper dette blir gjennomført.

ET – Det var vel alt i denne omgang. Noen berømte siste ord?
KRAANIUM – Takk for intervjuet og all hjelp så langt! Support your local deathgrind band! Og sist men ikke minst…Keep it fucking sick!!!!!
Kraanium 2007, representing the goooooooore!!!