WAKLEVÖREN – Er i toppsjiktet av de minst produktive bandene

WAKLEVÖREN – Er i toppsjiktet av de minst produktive bandene

Det har vært stille rundt WAKLEVÖREN i nesten et år, men nå har waklisene våknet opp fra vinterdvalen og ny skive er på gang. Bytte av medlem har også skjedd og Eternal Terror har vært i dialog med Bored og nedenfor kan du lese om ståa i Waklevören leiren for tiden.

ET – Waklevören har vært sykemeldt siden konserten på Maiden i Oslo 12. september i fjor. Var det alvorlige saker eller var det ganske enkelt litt sånn ekteskapslignende krøll dere har hatt?
BORED – Tja, si det! Vi følte vel egentlig at vi hadde kommet til det punktet hvor vi ikke hadde så fryktelig mye mer å tilføye. Det dølleste som finnes er jo band som utspiller sin rolle og trer seg selv nedover hodet på folk som en forlengst utbrukt kondom. Så da tok vi like så godt en «fortjent» pause. Stemningen var for så vidt grei nok den, men det stoppet vel litt opp der ja.

ET – Hva slags sykdomsforløp har dere hatt? Var dere noen ganger døden nær?
BORED – Ha ha, vel det ville vært fristende å svare ja der, men nei. Dette bandet ruller og går på stadig tomgang, men det er aldri frykt for at vi skal komme til å sende ut noen form for dødsannonse 😉 Vi er av god gammal årgang og holder på til vi stuper av uforutsettbare årsaker. Men hvis man skulle stille noen prognose så lider vi vel litt av mangel på søvn til tider, ekstrem hodepine, kvalme og angstlidelser.

Waklevoren_0206068.jpgET – For å bli litt seriøse så har dere egentlig tatt en pause for så å konsentrere om ny skive. Hvordan har det gått? Har produktiviteten vært på topp eller har feriemodusen tatt helt overhånd?
BORED – For å si det sånn, Waklis har aldri tatt noen pause. Vi er i toppsjiktet av de minst produktive og tilstedeværende bandene. På 5 år har vi liret av oss 8 eller 9 konserter og spilt inn 26 minutter musikk. Og alt det skjedde i løpet av 2 år tror jeg. Musikken på første skiva var langt fra ferske ting og det ble brukt opptil 10 år gamle riff der. Så det blir spennende og se hva som ender opp på neste skiva. Alliansen av folk i bandet kan jo stå for litt hodebry også, siden flere har andre prosjekter og band ved siden som krever sitt. Øving blir det derfor lite av. Men når vi først er samlet så er produktiviteten på topp.

ET – Hva har dere kommet opp med så langt når det gjelder ny skive?
BORED – Tror vi har 8 låter klare nå og resten blir mekka neste gang vi møtes. Ting går nok litt kjappere denne gangen siden vi er litt mer sikre på hva som skal gjøres. Sist gang ramla vi så og si inn studiodøra, klødde oss i hodet og drakk oss fulle i stedet. At den skiva i det hele tatt kom ut er jo en sensasjon i seg selv, he he. Nye skiva skal ut på både vinyl og cd denne gangen også, med 2 ulike covere, siden vi aldri blir enige om hva som ser best ut.

ET – Et nødvendig spørsmål; er Waklevören 100 % friskmeldt?
BORED – Hell yeah! Siden sist så har jo vår gode mann Thomas «Bølla» forlatt skuta og blitt erstattet med Olav «Bestial Tormentor» fra Lamented Souls/Infernö/Two Trains. En fyr vi har kjent veldig lenge alle sammen og som passet rett inn. Så vi skal nok opp på scenen igjen og besudle folket med ulyd og skiva SKAL ut i løpet av sommeren/høsten….. regner vi med da, he he

ET – Hvordan ser den nye musikken ut til å bli; blir det store forandringene eller blir det noenlunde i samme gata som på Brutal Agenda?
BORED – Vi føler nok at vi har funnet en stil vi trives godt med og kommer til å fortsette i den gata, men gå for ett mer brutalt og råere lydbilde. Musikalsk sett kjenner vi hverandre bedre nå og det totale resultatet vil nok vise dette. Nå er også alle på sitt sett mer innlemmet i låtskrivingen, så det vil nok komme en del overraskelser der også.

 

d903c7c9913a35758e7e9fa8d8ba392a.jpg

ET – Thomas Bölla Brandt valgte å forlate Waklevören under denne pausen. Er det noe dramatikk i det?
BORED – Absolutt ikke! Thomas ville heller fokusere 100 % på Red Harvest og annet, og valgte da å si fra sin stilling. Vi har god kontakt med Bølla og ønsker han all lykke til fremover med hva han foretar seg.

 

ET – Bestial Tormentor er kommet inn i hans sted. Er han også en gammel venn av "familien"?
BORED – Både gammal og venn av familien ja, hehe. Med bakgrunn fra ett av mine aller største norske metalband, Infernö, så var han ett førstevalg og det var en ren ære at han sa ja til å joine oss. Ole Apollyon og Bestial har spilt sammen i en årrekke og vi andre har god kjennskap til mange års øl-klirring med han. Han tok første øvingen på rappen og alt satt som ett skudd.

ET – To av årsakene til denne sykmeldingen var at dere var lei av låtene på Brutal Agenda og lei av å spille låtene fra den skiva live. Vil det si at det vil bli veldig lite å høre fra nevnte album på framtidige konserter eller har denne lei-av-Brutal Agenda-feelingen gått over?
BORED – Vi kommer til å spille flere av låtene, og er nok ikke leie av de slik vi var i en periode. Vi var vel bare sultne på å komme oss videre, men fant aldri tid eller motivasjon. Men den lysten er der absolutt nå, og det blir gøy å spille gamlisene igjen.

ET – Er det ellers noe nytt i Waklis leiren som du vil dele med våre lesere?
BORED – Vi skal holde 5 års jubileum i september på Maiden. Datoen er ikke fastsatt ennå, men den blir klargjort snart. Om vi har nye skiva ute til det er vel litt tvilsomt Men det blir mange nye låter, ca 80 % hard innsats og sykt mye drekking. Akkurat slik en Waklis gig skal være. Så da er det bare å dukke opp, betale for seg og sørge for at vi holder ut 5 nye år!