ARKHON INFAUSTUS – Orthodoxyn

ARKHON INFAUSTUS – Orthodoxyn

  • Rating: 4.5 / 6

Jeg blir ikke nedsnødd av fransk ekstremmetall, men når jeg først får ei skive med det i hendene er jeg veldig glad for at det er nettopp Arkhon Infaustus jeg får. Jeg har ikke hørt overdrevent mye av det de har gjort før, men den forrige skiva dems, Perdition Insanabilis, var min bror så snill å spille for meg hvorpå jeg måtte bekrefte at det låt tøft og rått. Så, når Rune spurte om jeg ville ha nye Arkhon Infaustus sa jeg selvfølgelig ja!

Glad er jeg for dett, Orthodoxyn er nemlig et album spekket av fet musikk av den ekstreme sorten. Den er også full av variasjon, for der jeg trodde bandet for det meste kjørte i høyt tempo så viser de at de er veldig gode til å variere. Både tempo og vokal skifter titt og ofte, uten at det blir for mye, men nok til at interessen blir holdt oppe skiva gjennom. Du får det tidvis ekstremt kjapt for at så neste parti er mer doom igjen og denne vekslingen gjør de på en mesterlig måte. Mange band takler ikke å gjøre den miksen, Arkhon Infaustus har null problemer der.

De med sans for ekstrem musikk med en svart kant kan uten tvil kjøpe denne og bli glade for det, Arkhon Infaustus er nemlig så gjennomført svart, ikke metall, men mørkt og sataninfisert. En titt på noen gamle bandbilder beviste da også at de vet å strekke det litt langt…

Men selv om musikken deres er ekstrem så det holder har de da også funnet plass til noe melodi i musikken. Du må lytte, men så er det da gjerne det det handler om i musikk, å lytte. Det er mange flotte detaljer i bandets musikk, men de skal du få oppdage selv, den gleden vil jeg ikke ta fra deg… Bare gjør som jeg sa, lytt med øra!

Og lytter du vil du også merke deg hvor skitten hele denne affæren er. Det er ikke pent, men hele plata gjennom koser jeg meg glugg ihjel. Denne skiva nytes og jeg kan for øyeblikket bare komme på Anaal Nathrakh som et bedre ekstremmetall band.

Dette er jævlig enkelt, har du sans for ekstrem metall så bør du sjekke ut Arkhon Infaustus. Dette er bandets fjerde fullengder, den kommer i en flott limitert A5 bok og jeg skal nok ha både den og de tidligere slippene til dette bandet!!! Yeah!!!!!!!!