SEPIA DREAMER – The Sublime

SEPIA DREAMER – The Sublime

Velkommen til det fantastiske, en verden hvor alle ting er formet av drømmestoff, hvor muligheter er alt og forandring er det eneste som ligner på normalitet, det er her at Sepia Dreamer lager sitt hjem. De er et stadig utviklende sonisk materiale, en ansiktsløs fremtoning med ingen troskap til klassifikasjon og ingen tilsiktet appell.

Dannet i 2003 av Jonas Wrenninge (gitarer/bass/tangenter) og Sam Brokenshaw (gitarer/ tangenter/programmering/artistisk direksjon), to geografisk adskilte eksperiementalister, Sepia Dreamer begynte deres kamp for individualitet med Portraits Of Forgotten Memories. Innspilt ved deres respektive hjemme studio i Stockholm og Cardiff, deres selvutgivelse ville vinne positiv tilbakemelding. Det ambisiøse paret, imidlertid, kappet med perfeksjonisme for å overgå deres eksisterende anstrengelser. Og så kommer duoens mest ambisiøse prosjekt til dags dato: The Sublime, en stormende vakker og orkestral instrumental plate som uten problemer overgår genre definisjon, pansrer den med en sjelden kryss-appell til Metal og ikke-Metal fans.

Vide toner stråler gjennom tenksomme arrangement lik brennende hvitt lys. Melankolsk, stille passasjer fordreier inntil tyngre dimensjoner og en myriade av instrumenter kan være hørt lag på lag av lyder som griper inn i hverandre. Akkompagnert av den musikalske perkusjonen av gjesteslagverker Leon Macey (Mithras, Candlelight Records), The Sublime er kompleks og høy musikalsk, ennå enkel og atmosfærisk.

The Sublime handler konseptuelt om den forferdelige skjønnhet av natur og hyller det ofte priste verk av maleren J. M. W. Turner og særlig hans The Slave Ship maleri. Sepia Dreamer streber for å måles med de ufattelige og forferdelige kreftene av natur med The Sublime, og i å gjøre så har fanget selve roen før stormen i likeverdige mål. Dette er en helt vesentlig plate. Kontakt Plastic Head!

www.myspace.com/sepiadreamer

www.galacticrecords.co.uk

www.plastichead.com