SLAGMAUR – Svin

SLAGMAUR – Svin

Ny måned, ny Slagmaur utgivelse. Dette er selvsagt en liten overdrivelse, men faktum er nå engang slik at Slagmaur har hatt en utgivelseskurve det siste halvåret/året som ikke ligner grisen. "Svin", "Skrekk", "Helvette-tapen", "Domfeldt", og snart kommer "Skrekk Lich Kunstler". Hørte jeg noen nevne ordet produktiv?

Svin er som dere vakre lesere kanskje har fått med dere, den aller første utgivelsen til dette bandet. Nå har bandet gått hen og blitt signa på det tyske kultselskapet Black Hate, og Svin er altså den første offisielle utgivelsen deres på dette selskapet.

Det som har blitt gjort med denne utgivelsen er en remastring av lyd samt en ny og gjennomført profesjonell layout av både cover, omslag og booklet. Robert Høyem og At The Ends står ansvarlig for dette, og har virkelig gjort en fenomenal innsats på denne utgivelsen. Dette er kunst, rett og slett. Er du heldig, får du tak i plakaten også.

Ellers er det ikke så mye annerledes med denne skiva kontra demoen enn at lyden har fått seg en real overhaling. Svin har blitt et klarere, mørkere og, som Ruben sa det i den andre omtalen av skiva, et mer klaustrofobisk verk. Det er kaldt, mørkt og jævlig, samtidig som det er mer enn tydelig at dette er noe annerledes. Noe som den norske blackmetalscena, ja hele scena under ett, har vært i skrikende mangel av.

Le gjerne av dem pga navnet, men evner du å sette deg inn i angsten og fortvilelsen i Slagmaur, vil du oppdage musikk som ikke bare kan sende tankene tilbake til gammel Burzum, men også musikk som er nyskapende og spennende. Du har aldri hørt noe lignende før.

Black Metal Kvlt.

www.slagmaur.com

www.nekkbrekk.com

www.blackhate.de