SAHG – Trondheim – Fru Lundgreen, Trondheim

SAHG – Trondheim – Fru Lundgreen, Trondheim

Denne konserten klarte jeg det kunststykke å ikke få med meg før dagen før. Slå den dere, og jeg skal liksom være oppdatert med hva som skjer på konsertfronten i Norge. Attpåtil fant jeg ut om den ved en tilfeldighet eller rettere sagt en våken liveansvarlig i Eternal Terror. Uansett, da jeg fikk greie på dette, var jeg ikke sen om å be. Jeg skulle se Sahg på Fru Lundgrens for etter å ha overværet bandets konsert under fjorårets Inferno Festival, fikk Sahg en ny fan i form av undertegnede. Sahg er kult, Sahg er annerledes enn alt det andre jeg hører på men allikevel er det noe med musikken deres som biter tak i meg og itte faen om den slipper taket heller.

ca3032961a8d66c94c9359d5fdb48e58.jpgEtter at kontakt var oppnådd med King, troppet jeg opp hos den aldrende fruen med skum og tilbehør på hjernen, vel vitende om at bandet satt et eller annet sted og bivånet en viss fotballkamp der tilhengernes hjerter som oftest står i brann, men som denne kvelden fikk seg en nesestyver av lynvingene fra Oslo. Derfor dukket King opp på Fru Lundgrens i pausen sammen med bandets vokalist Olav, noget slukkøret, men det så ikke ut til at det stakk så dypt. Årsaken til møtet var intervjuavtale, men siden også Olav dukket opp, fant vi ut at vi skulle ta et Sahg intervju med Olav og et noe annerledes intervju med King etterpå. Jeg hadde nemlig forberedt meg på spørsmål til King om Sahg, han selv og Jotunspor. Men dette kan du lese om ved en senere anledning her på Eternal Terror. Nå skal det handle om kveldens konsert og hva vi fikk servert fra Sahg på Fru Lundgrens i Trondheim. 

c110302bfdb16ec5deccc9db422a333d.jpgGutta med vokalist Olav Iversen og bassist Tom Cato Visnes i spissen, åpnet med The Executioner Undead og dermed var standarden for kvelden satt. Tung stonerrock med visse metalinnslag pøste ut over publikum, som det for øvrig bare ble flere og flere av utover konserten. Olav Iversen viste seg som en mycket god cleanvokalist også (jeg har kun sett ham i Manngard fra før). Jeg ble imponert over hvor fengende og til dels også melodiøst det låt, selv om det var tyngde og pansertrøkk de først og fremst hadde som hovedingrediens i musikken sin. Videre ble jeg mektig imponert over kraften i stemmen til Iversen som i tillegg til å være behagelig og ren også var mycket kraftfull. Passer denne typen musikk glimrende.
Bassist Tom Cato Visnes var også en kraftfull musiker som hele tiden ”er med” når han spiller og ikke bare står der og komper. Han er dyktig og sammen med gitarist Thomas Tofthagen og ikke minst trommis Tor Bjarne Bjelland gjorde en glimrende jobb bak vokalist og gitarist Olav Iversen. Det var herlig å se og ikke minst få høre Sahg på en scene igjen og dere er hjertelig velkommen tilbake når som helst til barteby. 

Setliste: 
The Executioner Undead
Boundless
The Alchemist
Rivers Running Dry
Repent
Black Passage
Live Free and….
Soul Exile
Godless Faith