MÅNEGARM – Vargstenen

MÅNEGARM – Vargstenen

Jeg har aldri klart å ta helt av på Svenske Månegarm tidligere, Havets Vargar fra 2000 var et habilt album, men noe særlig mer enn det har jeg ikke hørt fra Svenskene. Bandets femte skive Vargstenen er kanskje ikke noe mesterverk, men likevel vil jeg beskrive skiva som et bra, tidvis meget bra viking metal album. Folk elementene er langt mer fremtredende her enn på Havets Vargar, og tempoet er roet ned slik at melodiene har fått større spillerom og ikke minst blitt langt sterkere. Tolv låter er kanskje i meste laget i og med at et par av dem ikke holder helt mål, men stort sett er Vargstenen et solid album. Den så å si alltid tilstedeværende fiolinen er med på å tilføre låtene et sterkt folk preg, og vokalen til Erik Grawsiö er svært variert og et av bandets aller sterkeste kort. Bare hør låter som ”I Underjorden”, ”Nio Dagar, Nio Netter”, ”Vedergällningens Tid” og det aldeles glimrende tittelkuttet, folk/viking metal blir ikke bedre enn dette. Alle fans av sjangeren kan handle blindt!