WITHIN Y – Portraying dead dreams

WITHIN Y – Portraying dead dreams

  • Rating: 3 / 6

Svenske Within Y ga ut sitt andre album i 2006, men det er først nå jeg har fått promoen. Etter hva jeg kan skjønne er Within Y et heller ukjent band for de fleste her til lands, så da er det vel kanskje på tide med en anmeldelse. Etter å ha sjekket litt rundt på internett, ser jeg at bandet jevnt over har fått gode anmeldelser for sitt ferskeste epos. Da er det jo selvfølgelig synd at jeg ser meg nødt til å trekke ned gjennomsnittet.

Enten jeg liker det eller ikke, sur gammel gubbe som jeg er, lever sjangeren ”svensk melodiøs death metal” i beste velgående. Within Y er heldigvis ikke blant de verste jeg har hørt innen sjangeren, men det betyr ikke at det er spennende musikk vi blir presentert på ”portraying dead dreams. Det er ikke fritt for at jeg får en del deja vu opplevelser under de 47 minuttene platen varer. Alt er blitt gjort før, og dessverre for Within Y, har det også blitt gjort bedre. Produksjonen er meget bra, og det ingen ting å utsette på fremførelsen, men det som mangler her er et låtmateriale som virkelig får folk til å heve øyenbrynene. Når man konkurrerer med x antall tusen andre band, må det solide saker til for å stikke seg ut fra mengden. Within Y er faktisk nære, det er en del gode riff og melodier ute og går her, men enda bedre låter må til for at jeg skal la meg rive med. Aller best er bandet når de er på sitt kjappeste. Når de fokuserer som mest på det melodiøse, blir musikken etter min mening for tannløs og for lite engasjerende.

De som kjenner meg vet at jeg foretrekker min death metal atskillig mer brutal enn dette, så dersom du som leser dette, og er glad i den mer melodiøse formen for death metal, ser jeg ikke bort fra at dette kan falle i smak. Vær likevel oppmerksom på at originalitet er ord som ikke kan brukes i en omtale av ”portraying dead dreams”.